'Apple wil processor producent ARM overnemen'

Op de Londense beurs is een gerucht ontstaan over een eventuele overname van chipproducent ARM door Apple. Ondertussen laat de ARM CEO weten dat het bedrijf geen overname kandidaat is.

ARM

Op de beurs in Londen is een gerucht ontstaan over een eventuele overname van ARM door Apple. ARM is een grote processor fabrikant waarvan de chips in bijna elke telefoon terug gevonden kunnen worden. Het gerucht kwam tot stand tijdens een normale beursdag in Londen nadat analisten aan het redeneren geslagen waren over de eventuele potentie van ARM voor Apple. Apple is de grootste klant van ARM en de processors van de huidige generatie iPhone zijn dan ook afkomstig van de fabrikant.

Ondertussen laat de CEO van ARM weten dat het niet van mening is dat zijn bedrijf een overname kandidaat is. Volgens hem kan het bedrijf prima zelfstandig verder en heeft het geen partijen als Apple nodig. Mocht Apple toch doen besluiten om een miljarden bod op tafel te leggen dan zou de overname een grote klap zijn voor producenten als Nokia, Samsung en Sony Ericsson aangezien veel telefoons op ARM chips lopen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters