'Apple wil Samsung geen iPhone-chips meer laten maken'

Apple wil Samsung in de toekomst geen chips meer laten maken voor de iPhone. Dat meldt een Chinese zakenwebsite.

Apple presenteert nieuwe iPhone 6S en 6S Plus schermafbeelding 2015 09 09 om 205319

Dit heeft het Koreaanse bedrijf te wijten aan ‘chipgate’, zoals het schandaaltje inmiddels wordt genoemd, rond de door Samsung geproduceerde Apple A9-processoren die minder goed presteren dan de A9-processoren die door concurrent TSMC zijn gefabriceerd.

Apple’s iPhones hebben tot nu toe elk schandaaltje met ‘-gate’ erachter overleefd. We hadden Antannagate bij de iPhone 4, toen de antennes het niet bleken te doen als je het toestel op een bepaalde manier vasthield. Voorts kregen we Bendgate bij de iPhone 6S Plus, wat sloeg om het gegeven dat de behuizing van de eerste phablet van Apple nogal makkelijk kon verbuigen. En nu chipgate: de A9-processors van Samsung die op papier beter zijn dan die van TSMC, maar in de praktijk de batterij sneller op maken.

Tests van diverse bloggers hebben bewezen dat de iPhone 6S met A9-processoren van Samsung slechter presteren dan diezelfde processoren die door TSMC zijn gemaakt. De batterij is sneller op. Veel verschil maakt het niet, maar het is onomstreden dat de TSMC-processoren het toestel een tijdje langer in leven weten te houden onder gelijke omstandigheden.

Da’s een beetje vreemd, aangezien de TSMC-processoren op de 16 nanometer-technologie zijn gebakken en de Samsungchips volgens de nieuwere 14 nanometer-technologie. Het verschil zou er dus toe leiden dat Apple voor de toekomstige Apple A10-processor alleen TSMC inschakelt, aldus de geruchten. Dat zou een zware slag zijn voor Samsung. Het Koreaanse concern maakte onlangs zijn winstcijfers bekend. Niet de eigen mobiele telefoons, maar de fabricage van chips voor andere fabrikanten bleek de grote winstmotor te zijn van het bedrijf. Als Samsung de order voor de Apple A10-processor zijn neus voorbij ziet gaan, zal dat vermoedelijk flinke gevolgen krijgen voor de winstcijfers van het hele concern.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone 8

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱 lees verder

All About Phones Apple iPhone 7 review

Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

Drastische transformatie: check de eerste Samsung Galaxy S8 Active foto’s lees verder

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters