'Apple wil Samsung geen iPhone-chips meer laten maken'

Apple wil Samsung in de toekomst geen chips meer laten maken voor de iPhone. Dat meldt een Chinese zakenwebsite.

Apple presenteert nieuwe iPhone 6S en 6S Plus schermafbeelding 2015 09 09 om 205319

Dit heeft het Koreaanse bedrijf te wijten aan ‘chipgate’, zoals het schandaaltje inmiddels wordt genoemd, rond de door Samsung geproduceerde Apple A9-processoren die minder goed presteren dan de A9-processoren die door concurrent TSMC zijn gefabriceerd.

Apple’s iPhones hebben tot nu toe elk schandaaltje met ‘-gate’ erachter overleefd. We hadden Antannagate bij de iPhone 4, toen de antennes het niet bleken te doen als je het toestel op een bepaalde manier vasthield. Voorts kregen we Bendgate bij de iPhone 6S Plus, wat sloeg om het gegeven dat de behuizing van de eerste phablet van Apple nogal makkelijk kon verbuigen. En nu chipgate: de A9-processors van Samsung die op papier beter zijn dan die van TSMC, maar in de praktijk de batterij sneller op maken.

Tests van diverse bloggers hebben bewezen dat de iPhone 6S met A9-processoren van Samsung slechter presteren dan diezelfde processoren die door TSMC zijn gemaakt. De batterij is sneller op. Veel verschil maakt het niet, maar het is onomstreden dat de TSMC-processoren het toestel een tijdje langer in leven weten te houden onder gelijke omstandigheden.

Da’s een beetje vreemd, aangezien de TSMC-processoren op de 16 nanometer-technologie zijn gebakken en de Samsungchips volgens de nieuwere 14 nanometer-technologie. Het verschil zou er dus toe leiden dat Apple voor de toekomstige Apple A10-processor alleen TSMC inschakelt, aldus de geruchten. Dat zou een zware slag zijn voor Samsung. Het Koreaanse concern maakte onlangs zijn winstcijfers bekend. Niet de eigen mobiele telefoons, maar de fabricage van chips voor andere fabrikanten bleek de grote winstmotor te zijn van het bedrijf. Als Samsung de order voor de Apple A10-processor zijn neus voorbij ziet gaan, zal dat vermoedelijk flinke gevolgen krijgen voor de winstcijfers van het hele concern.

Bron: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters