Apple ging er in 2016 vandoor met 80% van totale winst mobiele industrie

Vorig jaar sloot Apple het jaar af met een overweldigend deel van de totale winst in de mobiele industrie. De cijfers zijn afkomstig van het onderzoeksbedrijf Strategy Analytics en laten zien dat Apple ervandoor ging met 80% van de winst. Samsung wist het grootste gedeelte van de overige 20% te bemachtigen. Hierdoor bleef voor rest van de smartphone bedrijven in vergelijking een miezerig percentage over.

Apple vs SamsungWinst Apple vijfmaal zoveel als die van Samsung

De totale winst bedroeg in 2016 maar liefst 54 miljard dollar. Na het aandeel van Apple bleef ruim 10 miljard over voor de rest, waarvan 8,3 miljard toebehoorde aan de mobiele afdeling van Samsung. Het verschil tussen de cijfers van Apple en Samsung is behoorlijk groot, terwijl het allebei bedrijven zijn die aan de top van de mobiele wereld staan. De veel lagere winst van Samsung zal hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt zijn door de problemen met de Galaxy Note 7. Maar afgezien daarvan is het nog steeds de vraag of Samsung in de buurt zou komen van de winst van de iPhone maker.

Winst overige bedrijven

Na Apple en Samsung werd het merendeel van de winst behaald door Huawei, Oppo en Vivo. Huawei was goed voor 1,6% van de winst. Oppo en Vivo gingen ervandoor met respectievelijk 1,5% en 1,3% van de winst. Opvallend is dat het winstaandeel van bedrijven als Sony, HTC, LG en Moto bijna niet noemenswaardig is.

Verdeling in 2017

Het is een nieuw jaar en er zijn dus weer nieuwe kansen voor alle bedrijven. De smartphone makers die vorig jaar eigenlijk niet meetelden in de cijfers zullen er goed  aan doen de strategieën voor dit jaar aan te passen. Wat Samsung betreft zal het helpen geen toestellen met ontploffende batterijen te lanceren. Maar gezien Apple dit jaar de iPhone 8 zal lanceren met allerlei nieuwe features, zal het alsnog moeilijk worden voor de rest van de smartphone wereld behoorlijke winstmarges te behalen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters