Apple wint wereldwijd marktaandeel ten koste van Nokia

Het wereldwijde marktaandeel van Apple is het afgelopen kwartaal met bijna vijftien procent gestegen, terwijl Nokia bijna hetzelfde percentage kwijtraakte.

Apple logo

De gegevens zijn afkomstig van IHS iSuppli. De groei van 14,9 procent van Apple gedurende het eerste kwartaal van dit jaar is groter dan die van enig andere telefoonfabrikant. Apple besloeg 19,2 procent van de smartphonemarkt en verkocht 18,6 miljoen telefoons van januari tot en met maart.

Nokia, de wereldwijde marktleider op smartphonegebied, verkocht er meer: 24,2 miljoen telefoons. Daarmee besloeg Nokia bijna een kwart van de smartphonemarkt, wat een daling van 14,5 procent betekent.

RIM (BlackBerry) verkocht 14,8 miljoen smartphones, en kwam daarmee na Nokia en Apple op de derde plek met een aandeel van 15,2 procent van deze markt. Dat is een stijging van 4,2 procent.

Samsung komt daarna met een marktaandeel van 13 procent, oftewel 12,6 miljoen verkochte telefoons en HTC haalde bijna tien procent van de markt binnen, met 9,6 procent verkochte toestellen.

Het marktaandeel van Apple steeg sterk na de lancering van de cdma-versie van de iPhone 4 bij de grote telco Verizon in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal. Dat betekende een grote groei van de verkoop van iPhones. ”Niet alleeen stelde dit Apple in staat om zijn marktaandeel te laten groeien en meer telefoons te verkopen, ook legde het extra druk op rivaliserende smartphonemerken zoals Motorola, Samsung, LG en HTC”, aldus een analist van IHS iSuppli.

Hieronder de tabel met verkoopcijfers en marktaandelen.

cijfers smartphonemarkt Q1 2011

 

Bron: Boy Genius Report

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters