Apple wordt aangeklaagd voor muziekprogramma Shazam

Het bedrijf ‘Tune Hunter’ heeft een groot aantal bedrijven aangeklaagd vanwege het gebruik van hun patent op muziekherkenning. Onder andere de bedrijven als Shazam, Samsung, Apple, Amazon.com, Napster en Motorola zijn aangeklaagd door de producent.

Een iPhone met shazam

Het bedrijf beweert dat Shazam een inbreuk maakt op hun patent en dat de telecombedrijven daar winst op maken. Ze hebben een patent op een muziekherkenningssysteem speciaal ontworpen voor mobiele toestellen. Shazam is een zeer bekende applicatie die je kan vertellen hoe het nummer heet waarnaar je aan het luisteren bent op bijvoorbeeld de radio. Het programma haalt via internet gegevens op over de artiest en het album. Vervolgens krijgen gebruikers een link naar een online muziekwinkel om het album te kopen. Het bedrijf meent echter dat het een patent heeft op de muziekherkenning en dat de bedrijven er door middel van de achterliggende shop winst uit willen halen. Het bedrijf zou hierdoor schade oplopen en wil deze schade nu gaan verhalen op de vele bedrijven die een dergelijke dienst aanbieden.

Shazam beweert dat hun software op zo’n 250 miljoen toestellen beschikbaar zal zijn tegen het einde van het jaar. Onduidelijk is nog hoe groot de schadeclaim is van het bedrijf richting Shazam.

Bron: Pocket-lint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters