Apple zal Google Maps niet snel goedkeuren

Bezitters van een iPhone zullen een flinke tijd moeten wachten, voordat Google Maps er via een los te downloaden app weer op kan worden geïnstalleerd. Apple doet moeilijk, meldt The Guardian.

Apple maps

Met de introductie van iOS 6 voor de iPhone verdween Google Maps van de toestellen en werd het vervangen door Apple Maps. Dat een nogal brakke vervanger bleek, want hele steden stonden er niet op, de Filippijnen bleken deels gezonken te zijn en de satellietbeelden waren dramatisch slecht.

Google is bezig om een nieuwe Maps-app voor iOS 6 klaar te stomen, maar The Guardian meldt dat die niet snel door Apple tot de App Store zal worden toegelaten. Wellicht zelfs nooit.

De krant haalt bronnen aan bij Google, die allerminst optimistisch zijn dat Apple goedkeuring verleent aan de app. En dat is nodig om een app in de App Store te krijgen.

Aan Google zal het niet liggen: eind dit jaar is de nieuwe maps-app voor iOS6 klaar en kan die in principe zo op elke iPhone worden geinstalleerd. Maar bij Google verwacht eigenlijk niemand dat Apple dat toestaat.

Het is overigens nog altijd mogelijk om via de Safari-browser naar maps.google.com te surfen en op die manier de Google Maps-informatie op het scherm van de iPhone te krijgen, maar veel gebruikers prefereren een aparte Maps-app. En die van Apple voldoet domweg niet, hoewel de fabrikant werkt aan verbeteringen.

Apple geeft geen reden op om de app te weigeren, maar bij Google weten ze dat het gewoon bedrijfspolitiek is: de Maps-app van de maker van Android mag niet op de iPhone. Dan neemt Apple liever een inferieure eigen app voor lief.

Ook na het gedwongen vertrek van iOS-baas Scott Forstall, die vermoedelijk vanwege het Apple Maps-fiasco de laan uit is gestuurd, is er dus geen wijziging van de opstelling van Apple in deze zaak.

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iOS Memories schitterende reclame

Videobyte: Apple toont ontroerende reclame voor iOS Memories lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

iOS 11 opslagruimte

Zo installeer je nu al iOS 11 op je iPhone of iPad lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen later dit jaar iOS 11 lees verder

iOS 11

Apple onthult iOS 11: dit is er allemaal nieuw in de grote update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters