Apple zamelt oude iPads in voor goed doel: lessen voor kansarme jongeren

De nieuwe iPad 2 is gepresenteerd. Wie nog geen goede bestemming weet voor zijn oude iPad, kan hem bij Apple inleveren. Doneren. Bij Apple Stores in Amerika, althans. Die zamelen de tablets in voor een goed doel: Teach for America, lessen aan kansarme jongeren.

Apple iPad 2

Teach for America recruteert goed opgeleide leraren, aangeduid als ‘corpsleden’, en plaatst die in 39 gebieden in zowel stedelijke als plattelandsgebieden in het hele land waar mensen een laag inkomen hebben. De vrijwilligers geven daar twee jaar lang les met het doel om het niveau van het onderwijs omhoog te krikken voor de scholieren daar. Volgens Teach for America is uit onderzoek naar de resultaten van deze aanpak gebleken dat de corps members “effectiever zijn dan andere leraren”.

De iPad weggeven voor een goed doel is dus wat de Apple Store vraagt aan zijn klanten. Wie met zijn oude tablet naar de Apple winkel gaat, kan hem daar aan een medewerker geven en de tablet wordt dan aan een leraar van Teach for America gegeven om in de klas te gebruiken.

Of Apple in andere landen soortgelijke acties wil beginnen, en voor welk goed doel dan wel, is nog niet bekend.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters