Apple zegt dat iPhone firmware 2.0.2 3G-ontvangst verbeterd

Apple woordvoerster Jennifer Bowcock heeft toegegeven dat de 2.0.2 firmware voor de iPhone 3G het 3G bereik moet verbeteren. Velen zijn het daar echter niet mee eens en merken er soms niets van.

De woordvoerdster had dit gisteren toegeven en volgens haar is dan ook het bereik aanzienlijk verbeterd. Echter veel gebruikers zijn het hier niet mee eens en merken er vaak niets van. Op het Apple forum zijn zelfs gevallen bekend waarbij mensen claimen dat het bereik juist achteruit is gegaan. Het is onduidelijk waar de problemen precies door veroorzaakt worden (software, hardware of netwerk) en het is ook onduidelijk hoeveel mensen er last van hebben. Volgens T-Mobile ligt het waarschijnlijk aan het toestel. Later hebben ze dit overigens verzwakt.

Volgens geruchten worden de problemen veroorzaakt door de chipset. De chipset zou afkomstig zijn van chipfabrikant Infineon, zegt analist Richard Windsor van financieel onderzoeksbureau Nomura. “Wij geloven dat deze problemen typerend zijn voor een onvolwassen chipset.” Windsor is niet zeker of de chipset van Infineon is. Apple heeft nooit bekendgemaakt wie de chip produceert die de umts-verbinding mogelijk maakt.

iphone_3g_att_speed 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters