Apple zet weer een nieuw slot op de iPhone

De iPhones die eind deze week in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk arriveren, zullen nieuwe firmware bevatten die een einde maakt aan de huidige omwegen om applicaties van derde partijen te installeren.

Meer dan een week voor de introductie in het Verenigd Koninkrijk kreeg T3 alvast een iPhone in handen voor een review. Het exemplaar draaide firmware 1.1.2 en als de iPhones die vrijdag in de twee Europese landen geïntroduceerd worden, standaard van deze versie voorzien zijn, zal Apple de software gauw vrijgeven, zo is de verwachting.

De nieuwe firmware brengt ondersteuning voor een dozijn talen naar de smartphone, waaronder Frans, Duits en Kantonees, volgens T3. Het blijkt echter ook dat de methode om het apparaat via een aangepast tiff-plaatje geschikt te maken voor het installeren van applicaties van derden, door de nieuwe firmware onbruikbaar gemaakt wordt.

Mac Rumors claimt daarnaast vernomen te hebben dat versie 1.1.2 de software van derde partijen, waaronder unlockprogramma’s, onklaar maakt. Of de upgrade reeds geünlockte apparaten onklaar maakt, net als firmwareversie 1.1.1 deed, is nog onduidelijk.

iamusedifiredeb9 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters