Zeven dingen die je nog niet wist over Apple

Apple werd geboren in 1976 en is sindsdien uitgegroeid tot het bedrijf met de grootste omzet in zijn segment. Iedereen weet wel het één en ander over het bedrijf en Steve Jobs is ook bij non-nerds en bekende naam. Wist jij deze zeven dingen al over de iPhonemaker?

Voor Atari in de telefoongids

De meeste mensen vragen zich niet echt af waarom Apple nou eigenlijk zo heet, maar Steve Jobs zou er twee specifieke redenen voor hebben gehad. Ten eerste was hij in de tijd bezig met een vruchten dieet en bedacht dat Apple een wat meer toegankelijke naam zou zijn voor een computer, in plaats van één of andere serieus klinkende naam. Ten tweede zou de naam het bedrijf ook voor Atari zetten in de telefoongids, wat voor Jobs blijkbaar ook belangrijk was.

Apple

iPhone, Telepod of Mobi

Ook de naam iPhone nemen we tegenwoordig voor lief, maar Apple’s smartphone had ook heel anders kunnen heten. De iPhone ging tijdens de ontwikkeling onder de codenaam Project Purple en verschillende namen zoals Telepod, Mobi en Tripod kwam voorbij als mogelijke kandidaten. Zelfs de iPad werd ook genoemd als naam voor de iPhone. Zoals we weten heeft Apple iPad alsnog later gebruikt voor de tablets en wie weet zien we Telepod nog een keer verschijnen, als we in de toekomst te maken krijgen met “beam me up Scotty” praktijken. Gelukkig lopen we tegenwoordig in ieder geval niet rond met een Tripod.

iPhone iPad

Geen Robin Williams voor reclames

In de jaren negentig wilde Jobs graag Robin Williams strikken om de “here’s to the crazy ones” speech voor te dragen in één van Apple’s reclames. Helaas is dat nooit gebeurd, omdat de vrouw van Williams weigerde Jobs te laten spreken met haar man. Hij zou geen advertenties doen. Uiteindelijk werd Richard Dreyfuss gestrikt, welke we kennen van Jaws.

Onverwachte Siri stem

Susan Bennett is de originele stem van Siri, maar had geen idee dat haar stem gebruikt zou worden voor Apple’s virtuele assistent. Ze had de opnames al eerder gedaan voor een ander bedrijf in 2005. Het zal een behoorlijke verrassing zijn geweest voor Bennet toen ze erachter kwam dat miljoenen mensen met haar stem zouden gaan interacteren.

Siri

Tijd heeft een reden

In Apple reclames is de tijd op een iPhone altijd 9:41 uur. Dit tijdstip is niet lukraak gekozen, maar is het moment dat Steve Jobs de allereerste iPhone onthulde in 2007. Op Apple Watches staat weer een andere tijd. Daar krijgen we 10:09 te zien. Traditioneel zie je op horloges in reclames vaak het tijdstip 10:10. Apple zou met 10:09 willen laten zien dat Apple Watches toch net een minuutje voor zijn vergeleken met analoge horloges.

Apple Watch

Niet roken rond Apple producten

Hoewel er steeds minder mensen lijken te roken, zijn er nog steeds behoorlijk wat rokers in de wereld. Behalve dat het slecht is voor jezelf, blijkt het ook slecht te zijn voor je Apple computer. Apple zou het een dusdanig aantasting vinden, dat het zou kunnen dat je garantie vervalt op het moment dat je hebt gerookt in de buurt van je iMac en zelfs andere Apple producten.

sigaret

Apple iBike

Zoals elk technologie bedrijf is Apple bezig met verschillende ontwikkelingen en vraagt het bedrijf om de zoveel tijd een patent aan. Het bedrijf is op het moment bezig met het ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto’s, maar in het verleden is de iPhonemaker ook al bezig geweest met een ander vervoermiddel. Er bestaat namelijk een patent voor een slimme fiets. Helaas betekent een patent niet meteen dat er ook een daadwerkelijk product op de markt zal komen. Maar een iBike zou toch wel heel gaaf zijn.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters