Apple ziet patentschendingen bij zes smartphones en twee tablets van Samsung

De patentclaim van Apple tegen Samsung ligt nu eindelijk in detail op tafel. Apple claimt dat Samsung vijf technische en twee design-patenten van het bedrijf heeft geschonden, in zes smartphones en twee tablets.

Apple Samsung

De patentclaim is in Amerika ingediend bij de International Trade Commission, die geen boetes kan opleggen maar wel producten van de Amerikaanse markt kan weren. Een importverbod voor Samsung-apparaten is veel schadelijker voor het bedrijf dan een boete.

Er zijn zes Samsung-smartphones die volgens Apple teveel weghebben van de iPhone. Dat zijn de Galaxy S 4G, de Fascinate, de Transform, de Captivate, de Intercept en de Infuse 4G.

De twee tablets die volgens Apple teveel op de iPad lijken, zijn de originele Galaxy Tab en de nieuwe Galaxy Tab 10.1.

Met de gedetailleerde claim heeft Apple bij de ITC nu een nieuwe zet gedaan. Samsung deed vorige week overigens hetzelfde tegen Apple, want het is gebruikelijk dat aangeklaagde bedrijven vinden dat de aanval de beste verdediging is.

Het zal bijna anderhalf jaar duren voordat de ITC tot een oordeel zal komen over de patentclaim. Omdat dit nogal lang duurt, schaakt Apple op meerdere borden tegen Samsung. In vier landen, waaronder Zuid-Korea – het thuisland van Samsung – zijn inmiddels claims ingediend bij rechtbanken. Bij een Californische rechtbank heeft Apple om een tussenvonnis verzocht zodat eerder duidelijk wordt welke kant het op gaat met de rechtszaken. Apple wilde op 5 augustus een tussenvonnis horen, maar dat vindt de rechter te snel; het zal nog wat langer duren voor de rechtbank tot een voorlopig oordeel komt.

Overigens is inmiddels duidelijk dat Samsung een schijnbeweging maakte door enkele patentclaims tegen Apple in te trekken. Die zijn bij andere rechtbanken in Amerika weer ingediend, en nog in uitgebreidere vorm. Dus van een terugtrekkende beweging van Samsung is geen sprake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Marky -

    Die Apple moet niet zeiken, mijn vrienden hebben iphone en ik heb een galaxy, nou er is een duidelijk verschil, dus apple maakt een probleem van niks..:(
    Gr. Mark

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters