Apple ziet patentschendingen bij zes smartphones en twee tablets van Samsung

De patentclaim van Apple tegen Samsung ligt nu eindelijk in detail op tafel. Apple claimt dat Samsung vijf technische en twee design-patenten van het bedrijf heeft geschonden, in zes smartphones en twee tablets.

Apple Samsung

De patentclaim is in Amerika ingediend bij de International Trade Commission, die geen boetes kan opleggen maar wel producten van de Amerikaanse markt kan weren. Een importverbod voor Samsung-apparaten is veel schadelijker voor het bedrijf dan een boete.

Er zijn zes Samsung-smartphones die volgens Apple teveel weghebben van de iPhone. Dat zijn de Galaxy S 4G, de Fascinate, de Transform, de Captivate, de Intercept en de Infuse 4G.

De twee tablets die volgens Apple teveel op de iPad lijken, zijn de originele Galaxy Tab en de nieuwe Galaxy Tab 10.1.

Met de gedetailleerde claim heeft Apple bij de ITC nu een nieuwe zet gedaan. Samsung deed vorige week overigens hetzelfde tegen Apple, want het is gebruikelijk dat aangeklaagde bedrijven vinden dat de aanval de beste verdediging is.

Het zal bijna anderhalf jaar duren voordat de ITC tot een oordeel zal komen over de patentclaim. Omdat dit nogal lang duurt, schaakt Apple op meerdere borden tegen Samsung. In vier landen, waaronder Zuid-Korea – het thuisland van Samsung – zijn inmiddels claims ingediend bij rechtbanken. Bij een Californische rechtbank heeft Apple om een tussenvonnis verzocht zodat eerder duidelijk wordt welke kant het op gaat met de rechtszaken. Apple wilde op 5 augustus een tussenvonnis horen, maar dat vindt de rechter te snel; het zal nog wat langer duren voor de rechtbank tot een voorlopig oordeel komt.

Overigens is inmiddels duidelijk dat Samsung een schijnbeweging maakte door enkele patentclaims tegen Apple in te trekken. Die zijn bij andere rechtbanken in Amerika weer ingediend, en nog in uitgebreidere vorm. Dus van een terugtrekkende beweging van Samsung is geen sprake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Marky -

    Die Apple moet niet zeiken, mijn vrienden hebben iphone en ik heb een galaxy, nou er is een duidelijk verschil, dus apple maakt een probleem van niks..:(
    Gr. Mark

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters