Apple ziet voorlopig af van geïntegreerde simkaart

Het plan dat Apple had om een simkaart in te bouwen in haar iPhone gaat voorlopig niet door. Het plan is in ieder geval voor de volgende iPhone van de baan.

Dual Sim A

Toen Apple’s plan om simkaarten te gaan inbouwen in de iPhone naar buiten kwam, lieten verschillende providers al weten dat ze het niet zo’n goed plan vinden. De GSM Association daarentegen onderzoekt zelf een soortgelijk concept, maar dan voor meer apparaten dan alleen telefoons, dus die kan zich er wel in vinden. Desondanks lijkt Apple toch onder de druk van de operators te zijn bezweken. Zij dreigden de iPhone niet meer te subsidiëren als Apple haar plannen voortzet.

Volgens bronnen dicht bij de operators heeft Apple besloten in ieder geval de volgende iPhone, die we voor het gemak even iPhone 5 noemen, nog met een losse simkaart uit te rusten. Dat meldt de Financial Times. De bronnen durven echter niet te zeggen dat de plannen helemaal van de baan zijn, en gaan er vanuit dat Apple ze alleen opgeschort heeft tot een volgende iPhone.

Misschien dat ingebouwde simkaarten tegen de tijd dat de iPhone 6 komt wel geaccepteerd zijn vanwege de ontwikkelingen bij de GSMA. In dat geval zou Apple het concept natuurlijk probleemloos op haar toestellen kunnen toepassen, omdat providers er toch niet meer omheen kunnen.

Bron: iPhoneclub

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters