Apple ziet winst bijna verdubbelen

Apple heeft haar financiƫle cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar bekend gemaakt. De producent wist haar winst bijna te verdubbelen tot 3,07 miljard dollar.

Apple products

Apple heeft weer eens met indrukwekkende getallen gesmeten tijdens de conference call van haar kwartaalcijfers. Analisten hadden al goede cijfers verwacht van de producent maar naar nu blijkt heeft de producent beter gepresteerd dan gedacht. Zo wist Apple haar winst bijna te verdubbelen tegenover het zelfde kwartaal vorig jaar tot 3,07 miljard dollar. Per aandeel bedroeg de winst 3,33 dollar, ruim boven de verwachtingen van analisten. De omzet steeg met bijna 50 procent tot 13,5 miljard dollar. Ook dit was veel beter dan verwacht. Deze rooskleurige cijfers van de fabrikant komen vooral doordat de iPhone het erg goed doet. Zo wisten de verkopen van iPhones te stijgen met 131 procent tot 8,75 miljoen stuks in het afgeronde kwartaal. Ook was de vraag naar Macs hoger dan verwacht en wist Apple er 2,94 miljoen stuks van weg te zetten.

Steve Jobs wist aan te geven dat de producent met meer nieuwe producten zal gaan komen dat de winst en omzet nog verder moet doen stijgen. Deze cijfers hebben de iPad nog buiten beschouwing gelaten, deze zullen pas het volgend kwartaal mee genomen gaan worden in het financieel overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters