Apple ziet winst bijna verdubbelen

Apple heeft haar financiële cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar bekend gemaakt. De producent wist haar winst bijna te verdubbelen tot 3,07 miljard dollar.

Apple products

Apple heeft weer eens met indrukwekkende getallen gesmeten tijdens de conference call van haar kwartaalcijfers. Analisten hadden al goede cijfers verwacht van de producent maar naar nu blijkt heeft de producent beter gepresteerd dan gedacht. Zo wist Apple haar winst bijna te verdubbelen tegenover het zelfde kwartaal vorig jaar tot 3,07 miljard dollar. Per aandeel bedroeg de winst 3,33 dollar, ruim boven de verwachtingen van analisten. De omzet steeg met bijna 50 procent tot 13,5 miljard dollar. Ook dit was veel beter dan verwacht. Deze rooskleurige cijfers van de fabrikant komen vooral doordat de iPhone het erg goed doet. Zo wisten de verkopen van iPhones te stijgen met 131 procent tot 8,75 miljoen stuks in het afgeronde kwartaal. Ook was de vraag naar Macs hoger dan verwacht en wist Apple er 2,94 miljoen stuks van weg te zetten.

Steve Jobs wist aan te geven dat de producent met meer nieuwe producten zal gaan komen dat de winst en omzet nog verder moet doen stijgen. Deze cijfers hebben de iPad nog buiten beschouwing gelaten, deze zullen pas het volgend kwartaal mee genomen gaan worden in het financieel overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters