Apple zou hogere prijs willen betalen aan leveranciers touchpanels iPad en iPhone

Apple zou volgens Digitimes zijn Taiwanese toeleveranciers van touchpanels meer willen betalen om de leveringen zeker te stellen. De panels zijn schermonderdelen voor de iPad 2 en de iPhone, en er is zeker sinds de Japanse aardbeving een schreeuwend tekort aan.

Apple iPad 2 Nederland

Fabrikanten van elektronica in Aziƫ strijden al een tijdlang om de spullen van toeleveranciers. Apple zet nu dus het prijswapen in. De Amerikaanse fabrikant kan een hogere prijs makkelijk betalen, want het bedrijf zwemt in de cash.

Een tijdelijk lagere winstmarge op de iPad 2 en de iPhone kan het bedrijf goed uitzingen. Tevens wordt het zo concurrenten moeilijker gemaakt om aan deze onderdelen te komen.

Door de leveranties van de panels zo veilig te stellen, kan Apple ervoor zorgen dat er voldoende iPads 2 en iPhones worden geproduceerd voor de enorme vraag naar deze apparaten.

Apple wil dit jaar veertig miljoen iPads 2 verkopen. Om dat doel te bereiken, is zestig procent van de totale capaciteit van de wereldproductie van touchpanels door Apple reeds gereserveeerd.

De overmacht van Apple zorgt wel voor een aanzienlijk probleem bij de concurrentie, die ook graag tablets wil verkopen. Het wordt straks moelijker voor ze om aan onderdelen te komen, en wat er wel beschikbaar is, wordt dus een stuk duurder. Terwijl de goedkoopste iPad 2 op zijn prijs (499 euro) al moeilijk te verslaan is.

Apple heeft eerder overigens bekendgemaakt in Nederland gewoon zoals gepland morgen met de verkoop van de iPad 2 te starten, ondanks oplopende tekorten aan de overkant van de oceaan. Daar staan nog altijd dagelijks lange rijen voor de Apple Stores.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters