Apple zou hogere prijs willen betalen aan leveranciers touchpanels iPad en iPhone

Apple zou volgens Digitimes zijn Taiwanese toeleveranciers van touchpanels meer willen betalen om de leveringen zeker te stellen. De panels zijn schermonderdelen voor de iPad 2 en de iPhone, en er is zeker sinds de Japanse aardbeving een schreeuwend tekort aan.

Apple iPad 2 Nederland

Fabrikanten van elektronica in Azië strijden al een tijdlang om de spullen van toeleveranciers. Apple zet nu dus het prijswapen in. De Amerikaanse fabrikant kan een hogere prijs makkelijk betalen, want het bedrijf zwemt in de cash.

Een tijdelijk lagere winstmarge op de iPad 2 en de iPhone kan het bedrijf goed uitzingen. Tevens wordt het zo concurrenten moeilijker gemaakt om aan deze onderdelen te komen.

Door de leveranties van de panels zo veilig te stellen, kan Apple ervoor zorgen dat er voldoende iPads 2 en iPhones worden geproduceerd voor de enorme vraag naar deze apparaten.

Apple wil dit jaar veertig miljoen iPads 2 verkopen. Om dat doel te bereiken, is zestig procent van de totale capaciteit van de wereldproductie van touchpanels door Apple reeds gereserveeerd.

De overmacht van Apple zorgt wel voor een aanzienlijk probleem bij de concurrentie, die ook graag tablets wil verkopen. Het wordt straks moelijker voor ze om aan onderdelen te komen, en wat er wel beschikbaar is, wordt dus een stuk duurder. Terwijl de goedkoopste iPad 2 op zijn prijs (499 euro) al moeilijk te verslaan is.

Apple heeft eerder overigens bekendgemaakt in Nederland gewoon zoals gepland morgen met de verkoop van de iPad 2 te starten, ondanks oplopende tekorten aan de overkant van de oceaan. Daar staan nog altijd dagelijks lange rijen voor de Apple Stores.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters