Apple zou licenties aan Androidfabrikanten willen verkopen

Apple is bereid om een aantal patenten te licenseren aan bijvoorbeeld Samsung, en andere fabrikanten van Androidapparaten. Apple zou een bedrag tussen vijf en vijftien dollar per verkocht Androidtoestel willen vangen voor zijn licenties.

apple en motorola

Dit meldt Dow Jones Newswires, die anonieme bronnen opvoert die melden dat Apple uit is op een deal. Momenteel gaat Apple nog zonder mededogen aan achter alle Androidfabrikanten die patenten van Apple zouden schenden. Samsung, Motorola en HTC hebben allemaal rechtszaken aan hun broek gekregen in tientallen landen.

Overwegend hebben rechters positief voor Apple gevonnist, maar niet altijd. In diverse landen wordt zeer verschillend gevonnist. Her en der is een verkoopverbod voor apparaten van Samsung van kracht. In sommige uitspraken wordt de fabrikanten echter tijd gegund om de software op hun apparaten zo aan te passen dat het niet tot een verkoopverbod hoeft te komen. Tot dusver is een grote klapper ten faveure van Apple uitgebleven. Het bedrijf heeft tot dusver alleen kleine overwinningen geboekt.

Mocht Apple een licentiedeal willen sluiten met zijn concurrenten, dan wordt er afscheid genomen van het standpunt van wijlen Steve Jobs, die in zijn postuum verschenen biografie liet optekenen dat hij elke cent van Apple zou besteden aan het vernietigen van Android. Hij vond dat besturingssysteem voor honderd procent afgekeken van het iOS voor de iPhone. Maar Android is inmiddels zo wijdverspreid dat het niet meer weg te denken is. Het nieuwe management van Apple zou die werkelijkheid nu willen inzien, en er dan maar wat aan willen verdienen.

De licentiedeals zouden worden aangeboden aan Motorola (onderdeel van Google) en Samsung. Motorola heeft tegenover CNET verklaard dat het bedrijf open staat voor een deal.

Apple heeft overigens al eerder licenties voor zijn patenten aangeboden aan Samsung, maar het bedrijf weigerde grote bedragen te betalen. Nokia en IBM doen dat wel. Voor Androidtoestellen zou Apple een bedrag van vijf tot vijftien dollar per verkocht toestel willen vangen, wat gelijkstaat met een tot 2,5 procent van het netto verkoopbedrag.

Bron: CNET

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters