Apple's App Store verwerkt meer dan 2 miljard downloads

Apple heeft bekendgemaakt dat zijn App Store de grens van twee miljard downloads heeft bereikt. Sinds de lancering van de App Store is het succes van de online winkel ongekend. Consumenten en ontwikkelaars beginnen zich wel steeds meer te verzetten tegen het beleid van Apple.

App Store stats

Apple heeft bekendgemaakt dat zijn App Store voor de iPhone weer een nieuwe mijlpaal heeft bereikt. Nog geen half jaar na het bereiken van een miljard downloads kan Apple weer een nieuw record melden. Deze keer heeft staat de teller van de webshop op twee miljard downloads en daarmee steekt Apple vooralsnog met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Wat opvalt is dat er veel meer betaalde applicaties worden gedownload via de App Store dan gratis applicaties. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de App Store Apple geen windeieren legt. Desondanks beginnen steeds meer ontwikkelaars en consumenten zich te verzetten tegen de regels van Apple. Zo heeft Apple zich inmiddels de woede op de hals gehaald van Google door het weigeren van de Google Voice-applicatie en beide partijen zijn het nu via de overheid aan het uitvechten. Ook consumenten zijn het niet eens met het beleid aangezien functies zoals tethering simpelweg niet toegelaten worden terwijl er wel veel vraag naar is.

Nokia stapt op deze problemen handig in door de regelgeving omtrent de Ovi Store juist wat ruimer te maken. Zo kunnen consumenten nu reeds gedownloade applicaties opnieuw downloaden. Nokia is daarnaast van plan om zijn winkel nog opener te maken en na de introductie van de N900 zal Nokia een grote slag gaan slaan doordat veel open source-applicaties in de Ovi Store terecht zullen gaan komen.

Apple App Store iPhone 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters