'Apple’s Healthbook kan onder andere bloedsuiker en bloedruk bijhouden'

Er is informatie van Apple’s gezondheids-app Healthbook. Hieruit blijkt dat de gebruiker in staat is een heel logboek bij te houden over de meest uiteenlopende zaken die betrekking hebben op zijn gezondheid.

'Apple’s Healthbook kan onder andere bloedsuiker en bloedruk bijhouden' healthbook1
Apple Healthbook

Apple ontwikkelt al een poosje een applicatie die je gezondheid bijhoudt. Het heeft daarvoor extra personeel aangetrokken. De rol van Apple’s smartwatch, eveneens nog in ontwikkeling, zou ook een belangrijke rol innemen in Apple Healthbook.

9to5mac heeft op basis van bronnen Healthbook doorgelicht en screenshots gezien. Deze zijn niet uitgelekt, maar de website heeft deze wel nagemaakt. Het project staat al flink in de stijgers. Apple maakt aan de hand van Healthbook een heel boekwerk van allerlei aspecten die met je gezondheid te maken hebben. De applicatie stelt je in de gelegenheid om bijvoorbeeld je bloeddruk bij te houden, maar ook je hartslag, de hoeveelheid vocht in je lichaam en slaapuren.

Je Healthbook kun je aanpassen naar je prioriteiten op het gebied van gezondheid. Elk aspect van je gezondheid heeft zijn eigen tabblad, net als in een ouderwets medisch dossier. Het is nog niet mogelijk om bijvoorbeeld de hoeveelheid stress in je lichaam te pijlen, of om de voortgang van je zwangerschap te bekijken.

Foto’s tonen aan dat Healthbook laat ook je bloedsuikerwaarde kan pijlen. Het is nog onbekend hoe de app dit gaat meten, maar kennelijk heeft Apple hier iets op gevonden. Datzelfde geldt voor de hoeveelheid zuurstof die in iemands bloed zit. Hiervoor heeft Apple onlangs al een aantal specialisten voor in huis gehaald.

'Apple’s Healthbook kan onder andere bloedsuiker en bloedruk bijhouden' healthbook3
Apple Healthbook

Met Healthbook kun je, naast gegevens over je lichaam, ook andere belangrijke informatie opslaan. Het gaat hier om bijvoorbeeld je geboortedatum, medische informatie (indien van toepassing), bloedgroep, gewicht, donorcodicil en locatie. Hierdoor kan een hulpverlener in no-time cruciale informatie over je verzamelen als je zelf niet in de gelegenheid bent die over te brengen. Ook kun je in Healthbook vertellen welk familielid in geval van nood moet worden ingelicht.

Het is nog de vraag of Healthbook een alles-in-een-toepassing is waarvoor je niets extra meer hoeft aan te schaffen, of dat het een platform is waar derde partijen op kunnen inspelen met de benodigde producten om alles te kunnen meten.

Healthbook wordt momenteel uitgetest op iOS8, wat het besturingssysteem moet worden van de volgende generatie van de iPhone, iPad en iPod Touch.

'Apple’s Healthbook kan onder andere bloedsuiker en bloedruk bijhouden' healthbook2 
Apple Healthbook
'Apple’s Healthbook kan onder andere bloedsuiker en bloedruk bijhouden' healthbook4 
Apple Healthbook
'Apple’s Healthbook kan onder andere bloedsuiker en bloedruk bijhouden' healthbook5 
Apple Healthbook
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters