'Apple's iWatch zal op iOS gaan draaien'

Uit nieuwe informatie zou blijken dat Apple’s iWatch op diens eigen iOS zal gaan draaien. De gadget moet nog dit jaar op de markt gaan komen en daarbij wordt vermeld dat de batterijduur tegen zal gaan vallen.

Nieuwsbron Bloomberg weet op basis van anonieme informatie te melden dat Apple al geruime tijd bezig is met de iWatch. Ontwerpgoeroe Jonny Ive zou zijn team al twee jaar geleden allemaal een Nika+ horloge gegeven hebben om ze zo voor te bereiden op een dergelijke gadget die ze later zelf zouden gaan ontwerpen. De bron van Bloomberg meent dat Apple het horloge voor het eind van het jaar op de markt zal gaan brengen. Daarnaast zou de potentie voor Apple omtrent het horloge groot zijn. “De marge van een iWatch zou rond de 60 procent komen te liggen waardoor het een ware melkkoe voor Apple zou kunnen worden”, aldus de bron van Bloomberg. De gemiddelde marge van een iPad ligt rond de 25 procent en van een iPhone rond de 43 procent.

The Verge weet hier aan toe te voegen dat het horloge van Apple op iOS zal gaan draaien. Echter zou dit als grootste probleem de batterijduur met zich mee brengen. De bron van The Verge weet te melden dat Apple er naar streeft dat het horloge op een enkele lading 4 a 5 dagen mee kan gaan, echter zou dat momenteel nog niet gehaald worden. Daarnaast lijkt Apple ook moeite te hebben om de interface van iOS geschikt te maken van het horloge, iets dat volgens de bron wel opgelost zal worden.

De verwachting is dat Apple haar iWatch in het najaar zal gaan bekend maken samen met de vernieuwde iPhone 5S. Het horloge zou dan rond de herfst wereldwijd beschikbaar moeten zijn voor een nog onbekende prijs.

Apple iWatch concept 
KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters