'Apple's iWatch zal op iOS gaan draaien'

Uit nieuwe informatie zou blijken dat Apple’s iWatch op diens eigen iOS zal gaan draaien. De gadget moet nog dit jaar op de markt gaan komen en daarbij wordt vermeld dat de batterijduur tegen zal gaan vallen.

Nieuwsbron Bloomberg weet op basis van anonieme informatie te melden dat Apple al geruime tijd bezig is met de iWatch. Ontwerpgoeroe Jonny Ive zou zijn team al twee jaar geleden allemaal een Nika+ horloge gegeven hebben om ze zo voor te bereiden op een dergelijke gadget die ze later zelf zouden gaan ontwerpen. De bron van Bloomberg meent dat Apple het horloge voor het eind van het jaar op de markt zal gaan brengen. Daarnaast zou de potentie voor Apple omtrent het horloge groot zijn. “De marge van een iWatch zou rond de 60 procent komen te liggen waardoor het een ware melkkoe voor Apple zou kunnen worden”, aldus de bron van Bloomberg. De gemiddelde marge van een iPad ligt rond de 25 procent en van een iPhone rond de 43 procent.

The Verge weet hier aan toe te voegen dat het horloge van Apple op iOS zal gaan draaien. Echter zou dit als grootste probleem de batterijduur met zich mee brengen. De bron van The Verge weet te melden dat Apple er naar streeft dat het horloge op een enkele lading 4 a 5 dagen mee kan gaan, echter zou dat momenteel nog niet gehaald worden. Daarnaast lijkt Apple ook moeite te hebben om de interface van iOS geschikt te maken van het horloge, iets dat volgens de bron wel opgelost zal worden.

De verwachting is dat Apple haar iWatch in het najaar zal gaan bekend maken samen met de vernieuwde iPhone 5S. Het horloge zou dan rond de herfst wereldwijd beschikbaar moeten zijn voor een nog onbekende prijs.

Apple iWatch concept 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters