Apple’s ruimteschip campus

Apple’s ruimteschip campus, is het nieuwe hoofdkwartier en presentatie centrum of zoals Apple het liever heeft “Theatre”. Apple kreeg veel media aandacht tijdens het bouwen van de campus, er zijn verschillende documenten voorbij gekomen van renders en blauwprinten tot luchtfoto’s.

Apple’s ruimteschip campus

Apple's ruimteschip campus
Het gebogen glas van het gebouw is voor 33% klaar

We horen al vijf jaar over de plannen en designs van Apple en waar het voor gebruikt zal worden maar nu is het gebogen glas van het gebouw voor 33% klaar. Apple besteedt evenveel zorg en precisie aan de campus en het Theatre als aan zijn producten. Het gaat zelfs zover dat er nieuwe machines gemaakt moesten worden voor het plaatsen van de 900 gebogen glaspanelen. Sommige van deze glaspanelen zijn meer dan 14 meter lang en 3 meter breed. Apple werkt met verschillende ontwerp bureau’s en materiaal leveranciers uit wel 19 landen. Het hoofdgebouw gaat uiteindelijk 13.000 werknemers huizen.

Het “Theatre”

Apple's ruimteschip Campus
Het ronde dak is gemaakt van 44 identieke ronde panelen die 21 meter lang zijn en 3,3 meter breed ze zijn allemaal verbonden aan een centraal panel

Het “Theatre” dat Apple wil gebruiken voor het geven van presentaties van nieuwe producten is wel 11.000 vierkante meter groot en het is ook nog eens een ondergronds auditorium. Het gebouw heeft geen zuilen en het enige dat het massieve dak ondersteunt zijn de enorme glazen panelen. Vanuit de lobby die zich op begane grond bevind loopt een ondergrondse trap naar het presentatie centrum. Maar het meest indrukwekkende van het gebouw is het dak. Apple claimt dat het dak het grootste vrijstaande carbon fiber dak is wat ooit gemaakt is. Het ronde dak is gemaakt van 44 identieke ronde panelen die allemaal verbonden zijn aan een centraal panel. Het dak lijkt op een UFO maar Apple verbiedt het om het zo te noemen. Het dak is getest in een woestijn in Dubai voordat het in stukken werd vervoerd naar Cupertino, California. Het dak weegt 80 ton, dat is ongeveer net zo zwaar als 16 olifanten.

Het hoofdkwartier

Het hoofdkwartier schiet ook al erg op, het heeft een oppervlakte van 2601 vierkante meter en heeft een diameter van 500 meter. Als het klaar is zal het vier verdiepingen hoog zijn en drie verdiepingen zullen zich ondergronds bevinden. In totaal dus 7 verdiepingen. Maar dit is nog niet alles, bij het enorme gebouw zit een campus restaurant met twee glazen deuren die 4 verdiepingen hoog zijn met een grootte van een basketbalveld. Apple wilde een open plek die eco vriendelijk is, waar de werknemers konden werken. Ongeveer 80% van de campus is in de open lucht.

Zoals Apple zijn producten met precisie behandelt, doen ze dat ook met hun nieuwe gebouw, op een schaal die niet te bevatten is.

Bron: Mashable.com

 

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters