Applicatiewinkel van Samsung gaat op 14 september live

Samsung heeft bekendgemaakt dat zijn eigen applicatiewinkel voor telefoons op 14 september live zal gaan. De winkel zal eerst in Frankrijk, Italië en Engeland live gaan en later zullen nog eens dertig andere landen volgen.

Samsung heeft bekendgemaakt dat het zijn applicatiewinkel zal gaan openen. De producent heeft inmiddels een website klaarstaan waarop momenteel valt te lezen dat de winkel binnenkort live zal gaan. Samsung heeft bekendgemaakt dat de winkel op 14 september het licht zal gaan zien en aankomende week zal tijdens de IFA in Berlijn de eerste preview gegeven worden aan de pers. Hierbij zal All About Phones ook aanwezig zijn. De winkel zal eerst in drie landen gelanceerd worden, te weten Frankrijk, Engeland en Italië. Niet veel later zullen ook dertig andere landen aan de beurt zijn. Samsung heeft ook laten weten dat momenteel alleen de Samsung i8910 HD ondersteund zal gaan worden voor de applicatiewinkel van de producent. Gebruikers met een i8910 zullen een softwareupdate moeten doorvoeren om de winkel te kunnen bereiken. De winkel is dus vooralsnog alleen geschikt voor Symbian v5-toestellen echter heeft de producent al aan All About Phones laten weten dat het de bedoeling is dat de winkel van Samsung alle platformen gaat ondersteunen waarvan de producent momenteel gebruik maakt voor zijn telefoons. De winkel zal in eerste instantie 300 applicaties in het assortiment hebben echter is de verwachting dat dat aantal nog dit jaar richting de 2000 applicaties zal gaan groeien.

Onduidelijk is nog wanneer we de applicatiewinkel in Nederland kunnen gaan verwachten. Naar verwachting zullen we wel onder de dertig landen vallen die in de tweede beurt ontsloten zullen worden. Aankomende week is All About Phones in Berlijn te vinden voor de IFA-beurs waarbij we zeker een preview zullen geven van de applicatiewinkel van Samsung. Samsung Nederland laat tegenover All About Phones weten dat het hier om een try-out gaat waarna ons land zal gaan instappen als deze afgerond is. Naar verwachting zullen we dus onder de dertig landen behoren waarin de applicatiewinkel in de tweede fase ingevoerd wordt.

Samsung applicatiewinkel 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters