Applicatiewinkel Windows Phone groter dan RIM's winkel

Uit onderzoek van Distimo blijkt dat de Windows Phone Market van Microsoft inmiddels meer applicaties heeft dan de BlackBerry App World. In totaal heeft de Windows Phone Market 35269 applicaties in de winkel zitten.

Het onderzoek (pdf) van Distimo laat zien dat de applicatiewinkels van de verschillende platformen hard door groeien. De onderstaande grafiek weergeeft alleen de grote van de winkels in Amerika, maar volgens het onderzoek is de applicatiewinkel van Microsoft wel groter dan die van RIM. Met namen in het aantal games en het aantal gratis applicaties is de Windows Phone Market een stukje groter dan de BlackBerry Market en Nokia’s Ovi Store.

De winkel van Microsoft is in een jaar tijd met 400 procent gegroeid, aldus de onderzoekers. In totaal zijn er 35269 applicaties in de winkel van Windows Phone te vinden. Qua grote wereldwijd staat de Market op vierde plaats. Op de eerste plaats staat nog steeds de Apple App Store en op de tweede plaats de Android Market. Op de derde plaats de iPad App Store, deze wordt apart mee gerekend door Distimo. Wel is duidelijk dat de Android Market momenteel het hardst groeit en naar verwachting binnen 8 maanden de iOS Store zal gaan inhalen qua aantal apps. Toch zal de App Store van Apple winstgevender zijn dan de Android Market, aldus het onderzoek.

Windows Phone Market size

 

Bron: wmpoweruser

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters