Applicatiewinkel Windows Phone groter dan RIM's winkel

Uit onderzoek van Distimo blijkt dat de Windows Phone Market van Microsoft inmiddels meer applicaties heeft dan de BlackBerry App World. In totaal heeft de Windows Phone Market 35269 applicaties in de winkel zitten.

Het onderzoek (pdf) van Distimo laat zien dat de applicatiewinkels van de verschillende platformen hard door groeien. De onderstaande grafiek weergeeft alleen de grote van de winkels in Amerika, maar volgens het onderzoek is de applicatiewinkel van Microsoft wel groter dan die van RIM. Met namen in het aantal games en het aantal gratis applicaties is de Windows Phone Market een stukje groter dan de BlackBerry Market en Nokia’s Ovi Store.

De winkel van Microsoft is in een jaar tijd met 400 procent gegroeid, aldus de onderzoekers. In totaal zijn er 35269 applicaties in de winkel van Windows Phone te vinden. Qua grote wereldwijd staat de Market op vierde plaats. Op de eerste plaats staat nog steeds de Apple App Store en op de tweede plaats de Android Market. Op de derde plaats de iPad App Store, deze wordt apart mee gerekend door Distimo. Wel is duidelijk dat de Android Market momenteel het hardst groeit en naar verwachting binnen 8 maanden de iOS Store zal gaan inhalen qua aantal apps. Toch zal de App Store van Apple winstgevender zijn dan de Android Market, aldus het onderzoek.

Windows Phone Market size

 

Bron: wmpoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

   Mooi.. lelijk.. is allemaal persoonlijk smoking.. gebruiksvriendelijk is WP7 absoluut, of je het nu mooi vind of niet en of je nu wel of niet van MS houd.

   Kleine tip: lees je reactie eens een paar keer over voor je hem plaatst, want je kom niet echt stabiel over in je taal gebruik.;)

 1. smoking -

  de bericht is inmiddels ook aangepast. ik had het bedrijf gebeld die de onderzoek deet. en die kwam ook op de conclusie dat de onderzoek niet klopte kwa gratis aplicaties staat google nummer 1.

  1. Danijel -

   Er staat duidelijk "Wel is duidelijk dat de Android Market momenteel het hardst groeit en naar verwachting binnen 8 maanden de iOS Store zal gaan inhalen qua aantal apps. " Oftewel, nergens wordt is gezegd dat de Windows Phone market harder groeit dan de Android Market?

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters