Apps in Ovi Store nu via browser op computer naar telefoon te sturen

Apps in de Ovi Store van Nokia kunnen sinds kort vanaf een browser op een computer direct ‘over the air’ naar een Symbiantelefoon van Nokia worden gestuurd. Net als in de Android Market dus.

Ovi Store Nokia

Nokia kondigde afgelopen weekend aan dat de Ovi Store, de appstore voor mobiele Symbian-apps, nu is voorzien van een nieuwe functie: Nokia Drop. Door deze applicatie te installeren kan men voortaan applicaties via de computer-browser installeren op zijn smartphone.

Voorheen moesten Nokiabezitters die via een computer een app naar hun toestel wilden sturen, een sms afwachten en een plugin voor hun browser installeren. Dat is nu allemaal niet meer nodig. Alles wat een gebruiker nu nodig heeft is een computer, een willekeurige browser en dat was het.

De nieuwe mogelijkheid is overigens nog in bètafase, en kan optioneel worden benut. Je kunt de optie op ‘automatisch’ zetten en dan worden de gratis apps niet alleen op afstand op de telefoon geïnstalleerd, maar ook direct gestart zodra de download is afgerond.

Bron:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. robnas -

    Is al enige tijd bekend. Helaas wordt ook hier de vergelijking gemaakt met Android, alsof Symbian dit heeft afgekeken. Maemo (de voorloper van MeeGo), kan dit namelijk ook al (anderhalf jaar of zo) en dat is dan ook nageaapt?

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters