Apps in Ovi Store nu via browser op computer naar telefoon te sturen

Apps in de Ovi Store van Nokia kunnen sinds kort vanaf een browser op een computer direct ‘over the air’ naar een Symbiantelefoon van Nokia worden gestuurd. Net als in de Android Market dus.

Ovi Store Nokia

Nokia kondigde afgelopen weekend aan dat de Ovi Store, de appstore voor mobiele Symbian-apps, nu is voorzien van een nieuwe functie: Nokia Drop. Door deze applicatie te installeren kan men voortaan applicaties via de computer-browser installeren op zijn smartphone.

Voorheen moesten Nokiabezitters die via een computer een app naar hun toestel wilden sturen, een sms afwachten en een plugin voor hun browser installeren. Dat is nu allemaal niet meer nodig. Alles wat een gebruiker nu nodig heeft is een computer, een willekeurige browser en dat was het.

De nieuwe mogelijkheid is overigens nog in bètafase, en kan optioneel worden benut. Je kunt de optie op ‘automatisch’ zetten en dan worden de gratis apps niet alleen op afstand op de telefoon geïnstalleerd, maar ook direct gestart zodra de download is afgerond.

Bron:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. robnas -

    Is al enige tijd bekend. Helaas wordt ook hier de vergelijking gemaakt met Android, alsof Symbian dit heeft afgekeken. Maemo (de voorloper van MeeGo), kan dit namelijk ook al (anderhalf jaar of zo) en dat is dan ook nageaapt?

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters