We besteden elk jaar meer tijd aan onze apps, maar de groei stagneert

In de App Store en Google Play verschijnen er elk jaar weer een hele waslijst aan nieuwe apps en gebruikers zijn maar al te blij om ze uit te proberen. De tijd die mensen spenderen aan apps lijkt ook ieder jaar weer te groeien. Als we kijken naar de cijfers van de afgelopen paar jaren, lijkt deze groei echter nu enigszins te stagneren.

Zes procent meer app activiteit in 2017

Mensen besteedden vorig jaar gemiddeld 6 procent meer tijd aan hun apps dan in 2016 volgens het rapport “State of Mobile 2017” van de analytische blog Flurry. Shopping apps waren hierbij de grootte winnaars en wisten 54 procent meer tijd van mensen af te troggelen vergeleken met 2016. Op nummer twee en drie staan de categorieën “muziek, media en entertainment” en “Business en financiën” met respectievelijk 43 procent en 33 procent.

apps

Minder tijd voor games en lifestyle

Niet in alle categoriën groeide het gebruik van de applicaties. Zo werd er juist minder tijd besteed aan apps uit de categorieën sport, fotografie en zelfs games. De categorie lifestyle leken mensen een vorig jaar een stuk minder interessant te vinden dan het jaar daarvoor en er werd dan ook 40 procent minder tijd besteed aan lifestyle applicaties.

apps tijdsbesteding rapport Flurry

Groei tijdbesteding apps stagneert

Hoewel er gemiddeld meer tijd werd besteed aan apps in 2017 dan in 2016, is de groei toch minder wanneer we kijken naar 2015 en 2016. Vergeleken met 2015 waren mensen bereid om 11 procent meer van hun tijd te besteden aan applicaties in het jaar daarop. Het verminderen van de groei lijkt echter niet te duiden op een verminderde groei in interesse. Het kan natuurlijk ook zomaar betekenen dat we bijna de limiet hebben bereikt van hoeveel tijd we per dag aan apps kunnen besteden. Er zit tenslotte nog steeds maar 24 uur in een dag.

Via: TechCrunch

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters