Zo kun je checken welke apps op je iPhone binnenkort gaan verdwijnen

De afgelopen tijd circuleren er geruchten over apps die geschrapt zouden worden bij toekomstige iOS versies. Volgens de berichten zouden bijna 200.000 apps het niet meer doen. Hoewel dit nieuws voor velen niet plezierig is, ziet het ernaar uit dat het inderdaad waar is. In de nieuwste iOS bèta versie wordt in de settings een lijst weergegeven van de apps, die in de toekomst niet meer zullen werken.

Apple app compatibility nieuwe iOSApp compatibility menu toons welke apps verdwijnen in nieuwe iOS

De laatste publieke iOS 10.3 bèta versie is uitgerust met een “app compatibility” menu, welke zich in de settings bevindt. In dit menu wordt weergegeven welke geïnstalleerde apps niet meer compatibel zullen zijn in toekomstige iOS versies, wanneer ze geen update krijgen. Ook wordt vermeld dat deze apps het toestel langzamer kunnen maken. Wanneer een app een update heeft welke wel compatibel zal zijn met nieuwe versies, wordt dit ook weergegeven. Gebruikers worden geadviseerd contact op te nemen met de ontwikkelaar, wanneer er geen geschikte update beschikbaar is.

Grovere maatregelen tegen niet 64-bit apps

De apps die het doelwit lijken te zijn van deze maatregel, zijn apps die ontwikkeld zijn voordat 64-bit processors werden geïntroduceerd. Dit gebeurde in 2013 met de lancering van de iPhone 5S.  Hoewel Apple al sinds 2015 eist dat nieuwe apps en updates de 64-bit processors ondersteunen, is dat bij veel apps nog steeds niet het geval. Volgens het bedrijf Sensor Tower, welke analyses uitvoert, zouden er minsten 187.000 apps zijn die niet voldoen aan de eisen.  Eerder werd bij deze apps alleen vermeld, dat ze toestellen langzamer zouden kunnen maken. Apple lijkt nu zijn toevlucht te nemen tot meer agressieve maatregelen.

Nog geen officiële mededeling Apple

Behalve het toevoegen van het compatibility menu in de nieuwe iOS bèta heeft Apple verder nog niks over het verdwijnen van de apps laten weten. Maar met het verschijnen van het menu lijkt het zo goed als zeker dat veel apps het onderspit zullen delven.

Bron: Mashable

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters