AppStore laat Sex Clock-applicatie toe

Het goedkeuringsbeleid van de App Store heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt. Applicaties die onbeschaafde content bevatten en die niet worden gehost door de applicatie zelf mogen niet van Apple in de online winkel terechtkomen. Het beleid is echter scheefgelopen aangezien sommige applicaties met seksistische uitingen weer wel toegelaten worden.

Sex clock

De applicatie ‘Sex clock’ zelf stelt eigenlijk niet zo veel voor. Een ‘photoshop-vrouw’ die in een zetel ligt en om het uur een piepgeluidje maakt, een soort screensaver, is eigenlijk de perfecte omschrijving voor de applicatie. Mevrouw doet ook iedere dag een ander pakje aan en kan gebruikt worden als wekker. Daar is praktisch niks mis mee, maar met de titel wel: ‘Sex Clock – nice girl, beautiful, sexy etc. etc.’ aangezien die door veel mensen als aanstootgevend wordt gezien. De ontwikkelaar heeft de applicatie eerst ingezonden met de titel ‘Girl clock’, waar niks mis mee is. Daarna heeft hij de naam veranderd in bovenstaande titel. Er is dus weer een gat in de aanmeldingsprocedure van de App Store gevonden.

Apple staat er namelijk om bekend dat het de meest normale applicaties niet toelaat zoals een Torrent-client of enige ander programma dat niet de goedkeuring van de kieskeurige producent kan genieten. De producent heeft erg strenge regels omtrent het toelaten van applicaties opgezet tot groot ongenoegen van ontwikkelaars. Nu is het maar wachten tot er weer een nieuwe regel komt in het toelatingsbeleid van de AppStore die ook deze nieuwe maas moet dichten.

Bron: iPhoneclub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters