AppStore laat Sex Clock-applicatie toe

Het goedkeuringsbeleid van de App Store heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt. Applicaties die onbeschaafde content bevatten en die niet worden gehost door de applicatie zelf mogen niet van Apple in de online winkel terechtkomen. Het beleid is echter scheefgelopen aangezien sommige applicaties met seksistische uitingen weer wel toegelaten worden.

Sex clock

De applicatie ‘Sex clock’ zelf stelt eigenlijk niet zo veel voor. Een ‘photoshop-vrouw’ die in een zetel ligt en om het uur een piepgeluidje maakt, een soort screensaver, is eigenlijk de perfecte omschrijving voor de applicatie. Mevrouw doet ook iedere dag een ander pakje aan en kan gebruikt worden als wekker. Daar is praktisch niks mis mee, maar met de titel wel: ‘Sex Clock – nice girl, beautiful, sexy etc. etc.’ aangezien die door veel mensen als aanstootgevend wordt gezien. De ontwikkelaar heeft de applicatie eerst ingezonden met de titel ‘Girl clock’, waar niks mis mee is. Daarna heeft hij de naam veranderd in bovenstaande titel. Er is dus weer een gat in de aanmeldingsprocedure van de App Store gevonden.

Apple staat er namelijk om bekend dat het de meest normale applicaties niet toelaat zoals een Torrent-client of enige ander programma dat niet de goedkeuring van de kieskeurige producent kan genieten. De producent heeft erg strenge regels omtrent het toelaten van applicaties opgezet tot groot ongenoegen van ontwikkelaars. Nu is het maar wachten tot er weer een nieuwe regel komt in het toelatingsbeleid van de AppStore die ook deze nieuwe maas moet dichten.

Bron: iPhoneclub

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters