April is de beste tijd om Android-smartphones te kopen

De keuze in Android-smartphones is nu al groot, maar volgende maand april zal de keuze pas echt opblazen. Dan komen namelijk allerlei vlaggenschepen en midrangers met Android uit.

Android smartphones

Zes maanden geleden kwam Google uit met Android Marshmallow 6.0, de nieuwe update van het besturingssysteem. Vanaf dat moment is elke maker van Android smartphones bezig met het besturingssysteem te integreren, dit zien we nu al met de Xiaomi Mi 5 en de Samsung Galaxy S7. In april zal de keuze pas echt chaotisch worden.

Android smartphones
Android smartphones

Vlaggenschepen

Huawei P9 zal op 6 april gepresenteerd worden en dat is ook wanneer Meizu de M3 Note uit gaat brengen. Een week later komt HTC met de One M10, die net zoals de HTC One M8 Boomsound zal hebben. Oppo zal rond deze tijd de R9 en R9 Plus uitbrengen, maar de exacte datum is nog niet bekend. In de race zit ook de Zopo Speed 8, met de allereerste decacore processor. Door de verschijning van de Snapdragon 820 chipset van Qualcomm moesten er ook betere smartphones verkrijgbaar zijn, de Snapdragon 820 heeft zichzelf al bewezen in de Mi5 en de Galaxy S7.

Volgens verschillende OEM’s zal het vier maanden duren om Google te integreren in de smartphones. Nu denk je dat dat een doelloze onderneming is, maar door Google is er verbetere beeldverwerking in de camera-app. Dit zagen we al in de LG G5 en de Galaxy S7. Sony’s Xperia-serie heeft nog geen datum, behalve dan de uitspraak ‘some time this summer’.

In april komt ook de iPhone SE uit, maar toch zal de markt grotendeels gedomineerd worden door Android smartphones die je allemaal proberen over te halen om een smartphone te kopen met twee camera’s aan de achterkant, zoals Huawei, of modules die je kan verwisselen, zoals LG.

Bron: The Verge.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Remco -

    Hoi…leuk artikel maar verkeerde foto erbij geplaatst. Er staat ook een oude Samsung Focus S Windows Phone tussen, een BlackBerry, zelfs een oude Nokia N95 en die is nog van vóór Android zelfs maar bestond. Ff ander plaatje van Internet trekken dus. Tevens is nog niet zeker of de HTC 10 Boomsound zal hebben. Hierover zijn verschillende berichten te lezen op de diverse forums en sites.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters