Archos presenteert twee nieuwe Androidtablets

Tot dusver maakte het Franse Archos Androidtablets die wel goedkoop waren, maar niet zo compleet, en met een tamelijk oude versie van het besturingssysteem. Daar gaat verandering in komen. Het bedrijf kwam gisteren met twee gloednieuwe tablets die op Android Honeycomb lopen.

Archos tablets

De Archos-tablets vielen tot dusver niet erg op in het Androidtablet-landschap, omdat ze tamelijk magere specificaties en verouderde en incomplete software hadden. Maar de 80 G9 en de 101 G9 tablets die gisteren het licht zagen, mogen er wat dat betreft wel zijn. De ene is een 8 inch tablet en de andere een 10.1 inch. En ze leveren behoorlijk goede prestaties.

Beide tablets krijgen, behalve het scherm, zo’n beetje dezelfde ingewanden. Allebei dus een dualcore 1,5 Ghz processor van Texas Instruments. Allebei 16 Gb flasgeheugen of een 250 Gb harddisk (een gewone, geen SSD) en een microSD-kaartgleuf voor de versies zonder harddisk. Een HD-camera voor die videobeelden opneemt met 720p, WiFi, bluetooth, GPS, HDMI-uitgang, een standaard om hem rechtop te zetten en een USB-poort (geen mini- of micro, maar een gewone USB-poort).

Honeycombversie 3.1 staat erop. In september zijn de tablets te krijgen. Archos staat niet bekend om vlotte updates van zijn producten, maar wellicht dat deze krachtige broers wel in de toekomst van Android Ice Cream Sandwich worden voorzien, want dat komt slechts maanden na de presentatie van deze tablets in de lucht. Archos laat de tablets nog eens goed bevoelen door het publiek op de IFA beurs in Berlijn, begin september.

Archos tablet

 

Archos tablet G9

 

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters