Archos presenteert twee nieuwe Androidtablets

Tot dusver maakte het Franse Archos Androidtablets die wel goedkoop waren, maar niet zo compleet, en met een tamelijk oude versie van het besturingssysteem. Daar gaat verandering in komen. Het bedrijf kwam gisteren met twee gloednieuwe tablets die op Android Honeycomb lopen.

Archos tablets

De Archos-tablets vielen tot dusver niet erg op in het Androidtablet-landschap, omdat ze tamelijk magere specificaties en verouderde en incomplete software hadden. Maar de 80 G9 en de 101 G9 tablets die gisteren het licht zagen, mogen er wat dat betreft wel zijn. De ene is een 8 inch tablet en de andere een 10.1 inch. En ze leveren behoorlijk goede prestaties.

Beide tablets krijgen, behalve het scherm, zo’n beetje dezelfde ingewanden. Allebei dus een dualcore 1,5 Ghz processor van Texas Instruments. Allebei 16 Gb flasgeheugen of een 250 Gb harddisk (een gewone, geen SSD) en een microSD-kaartgleuf voor de versies zonder harddisk. Een HD-camera voor die videobeelden opneemt met 720p, WiFi, bluetooth, GPS, HDMI-uitgang, een standaard om hem rechtop te zetten en een USB-poort (geen mini- of micro, maar een gewone USB-poort).

Honeycombversie 3.1 staat erop. In september zijn de tablets te krijgen. Archos staat niet bekend om vlotte updates van zijn producten, maar wellicht dat deze krachtige broers wel in de toekomst van Android Ice Cream Sandwich worden voorzien, want dat komt slechts maanden na de presentatie van deze tablets in de lucht. Archos laat de tablets nog eens goed bevoelen door het publiek op de IFA beurs in Berlijn, begin september.

Archos tablet

 

Archos tablet G9

 

Bron: Unwired View

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters