ARM komt met game-GPU's voor telefoons

De chip-producent ARM gaat binnenkort twee nieuwe GPU’s lanceren die speciaal voor telefoons ontworpen zijn. De Mali-200 en de Mali-400 graphics processors zullen over dezelfde grafische kracht beschikken als een Xbox, aldus een woordvoerder van ARM.

Volgens Remi Pederson, graphics product manager bij ARM, zal de nieuwe generatie chipsets die het bedrijf ontwikkelt vooral gericht zijn op gamen en HD-content afspelen. De nieuwe high-end Mali-200 en Mali-400 graphics processors zullen OpenGL ES 2.0 gaan ondersteunen waardoor ‘echt’ gamen naar telefoons toe komt, aldus ARM. De Mali-400 zal rond de 100 Mhz gaan lopen, deze chipset kan echter ook quad-core-applicaties laten lopen en vervolgens zijn werk op 300 Mhz voortzetten. De Mali-200 zal een dual-core-uitvoering hiervan zijn, maar het is goed om te weten dat deze chips alleen bedoeld zijn voor grafische content en niet voor applicaties en andere pda-activiteiten. Volgens Pederson zal de 400-variant ook 1080p high-definition video’s kunnen afspelen op een mobiel waardoor de GPU dezelfde kracht zou hebben als de originele Xbox.

De Mali-200 is voor geschikt voor telefoons die Flash- en Java-spelletjes zullen gaan draaien en de 400-variant zal zich een weg weten te banen naar telefoons die het grafisch gezien graag willen opnemen tegen de iPhone. Deze nieuwe GPU’s zullen rond de komende winter in telefoons te vinden zijn, aldus de producent.

ARM cpu

 

Bron: pcworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters