ARM komt met game-GPU's voor telefoons

De chip-producent ARM gaat binnenkort twee nieuwe GPU’s lanceren die speciaal voor telefoons ontworpen zijn. De Mali-200 en de Mali-400 graphics processors zullen over dezelfde grafische kracht beschikken als een Xbox, aldus een woordvoerder van ARM.

Volgens Remi Pederson, graphics product manager bij ARM, zal de nieuwe generatie chipsets die het bedrijf ontwikkelt vooral gericht zijn op gamen en HD-content afspelen. De nieuwe high-end Mali-200 en Mali-400 graphics processors zullen OpenGL ES 2.0 gaan ondersteunen waardoor ‘echt’ gamen naar telefoons toe komt, aldus ARM. De Mali-400 zal rond de 100 Mhz gaan lopen, deze chipset kan echter ook quad-core-applicaties laten lopen en vervolgens zijn werk op 300 Mhz voortzetten. De Mali-200 zal een dual-core-uitvoering hiervan zijn, maar het is goed om te weten dat deze chips alleen bedoeld zijn voor grafische content en niet voor applicaties en andere pda-activiteiten. Volgens Pederson zal de 400-variant ook 1080p high-definition video’s kunnen afspelen op een mobiel waardoor de GPU dezelfde kracht zou hebben als de originele Xbox.

De Mali-200 is voor geschikt voor telefoons die Flash- en Java-spelletjes zullen gaan draaien en de 400-variant zal zich een weg weten te banen naar telefoons die het grafisch gezien graag willen opnemen tegen de iPhone. Deze nieuwe GPU’s zullen rond de komende winter in telefoons te vinden zijn, aldus de producent.

ARM cpu

 

Bron: pcworld

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters