ARM visualiseert het voordeel van dualcore

ARM heeft, overigens al een maand geleden, het snelheidsverschil tussen een dualcore-systeem en een singlecore-systeem laten zien middels een proefopstelling. Daarin werkt de dualcore-processor significant sneller op Android Froyo.

NVIDIA Tegra2

Misschien is het een beetje oud nieuws, maar daarmee niet minder interessant. En daarnaast erg nuttig als opstapje en aanvulling op onze review die morgen online zal komen, waar een vergelijkbare test maar dan in de praktijk in zit.

De opstelling die ARM gebruikte bestond uit precies dezelfde hardware en een ‘schone’ versie van Android Froyo. De hardware, aangedreven door een nVidia Tegra 2-processor die 2 ARM Cortex A9-kernen heeft, was in de ene opstelling volledig ingeschakeld. In de andere opstelling was één van de twee processorkernen uitgeschakeld.

Zoals te zien in het onderstaande filmpje, wint de dualcore-versie het redelijk dik van de singlecore-versie. Als je twee toestellen, waarvan één met een dualcore-processor en één met een singlecore-processor, naast elkaar legt liggen de verhoudingen wat anders. Check voor meer informatie daarover morgen onze review van de LG Optimus 2X Speed of vanavond al ons YouTube-kanaal.

Bron: LG Blog

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters