ARM visualiseert het voordeel van dualcore

ARM heeft, overigens al een maand geleden, het snelheidsverschil tussen een dualcore-systeem en een singlecore-systeem laten zien middels een proefopstelling. Daarin werkt de dualcore-processor significant sneller op Android Froyo.

NVIDIA Tegra2

Misschien is het een beetje oud nieuws, maar daarmee niet minder interessant. En daarnaast erg nuttig als opstapje en aanvulling op onze review die morgen online zal komen, waar een vergelijkbare test maar dan in de praktijk in zit.

De opstelling die ARM gebruikte bestond uit precies dezelfde hardware en een ‘schone’ versie van Android Froyo. De hardware, aangedreven door een nVidia Tegra 2-processor die 2 ARM Cortex A9-kernen heeft, was in de ene opstelling volledig ingeschakeld. In de andere opstelling was één van de twee processorkernen uitgeschakeld.

Zoals te zien in het onderstaande filmpje, wint de dualcore-versie het redelijk dik van de singlecore-versie. Als je twee toestellen, waarvan één met een dualcore-processor en één met een singlecore-processor, naast elkaar legt liggen de verhoudingen wat anders. Check voor meer informatie daarover morgen onze review van de LG Optimus 2X Speed of vanavond al ons YouTube-kanaal.

Bron: LG Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tkn824 -

  Verontschuldiging is niet nodig hoor ^^ Just sharing my knowledge en testresultaat.

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik flash niet vergeleken heb, maar aangezien ik flash wel ken, en dat inderdaad lekker zwaar kan uitpakken snap ik ook wel dat de DualCore dit beter aanpakt.

  Idd, HTC comprimeerd alles heel erg. Maar zolang de kwaliteit niet achteruit gaat maakt dit ons allemaal niet uit toch? ^^:P

  Ik kom hier dagelijks, maar vandaag dacht ik toch maar eens te posten. Complimenten aan je tegenpost Domi en ook dat je het nog even getest hebt ^^

  Ik ga me ff registreren, Ill be pmMixx

  1. Dominick -

   Voor wat betreft de flash: dat is juist wel zo. De filmpjes zien er op de Incredible S extreem onscherp en ook een beetje 'blokkerig' uit, terwijl ze op de Optimus 2X Speed gewoon mooi en scherp zijn. Of je (of wie dan ook) dat erg vind moet je natuurlijk zelf bepalen 🙂

   Jij ook dank voor je reacties. Zo besef ik toch maar weer eens dat ook ik vooroordelen heb en dat die zeker niet altijd terecht zijn. Moet zeggen dat ik best wel verrast was, ik vond de Desire HD tijdens gewoon gebruik eigenlijk helemaal niet sneller aanvoelen dan de Galaxy S. Maar dat is dus duidelijk wel zo.

 2. Tkn824 -

  Begrijp dan wel dat ik een schone install pak van beide telefoons net uit doos, en daarmee dezelfde apps open waar wij hier voor gekozen hebben, evenals een aantal websites. Tuurlijk zal een DualCore sneller zijn als je 20 opdrachten tegelijk geeft, pure logica daar. Maar met een eenzijdige opdracht wint die optimus echt niet. En idd, de incredible S is gewoon de HD in een lelijke behuizing imo.
  Galaxy heeft 1ghz met 512 ram, single core, de speed x2 1 ghz dual core ook met 512 ram dus idd weinig verschil. Maar de desire hd pakt toch 768 ram, 256 meer dan die twee telefoons waardoor die dat toch lekkerder doet dan de speed en galaxy.

  Again: Met meerdere websites tegelijk willen openen of achter elkaar (WAT NIEMAND DOET OP EEN MOBIELTJE, IIG NIET ZOALS IN DIT FILMPJE)Zal een Dualcore sneller dit doen. Maar niet bij normaal gebruik.

  1. Dominick -

   Sorry, je hebt helemaal gelijk. Vandaag de Incredible S en de Optimus naast elkaar gelegd en de Increidble S is in de meeste taken inderdaad sneller. Behalve met flash verliest hij het dik, wat HTC goed maakt door de content verschrikkelijk te comprimeren…

 3. Tkn824 -

  Tja, leuk dingetje zo om te laten zien, maar welke mongool wil er 100 websites openen in 50 seconden? Niemand toch? Beetje nutteloos dis. Ik werk zelf in de telecom branche, en als ik de Desire HD naast de Optimus X2 leg, dan wint de desire HD het toch echt que snelheid en laad tijden. En die is nog steeds single core, misschien het verschil aan ram, aangezien de HD toch 256 MB ram meer dr in zitten.
  Ik heb liever een 1 ghz single core met lekker ram, dan een 1 ghz dual core waar het ram achter blijft.

  1. Dominick -

   Ik geloof er niets van…. Ik heb de Optimus 2X Speed naast de Galaxy S gelegd (zie review van de Optimus) en die was wel degelijk een stuk sneller. En volgens mij is de Desire HD niet tot nauwelijks sneller dan de Galaxy S. Maar ik zal de Optimus vanmiddag even naast de Incredible S leggen, die is zeker niet trager dan de Desire HD.

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters