ARM werkt aan mobiele processoren met dual core

Het technologiebedrijf ARM heeft aangekondigd dat het aan een nieuwe serie mobiele processoren werkt. Deze Cortex A9-serie zal bestaan uit dualcoreprocessoren die maximaal op 2GHz draaien.

ARM logoARM is bekend van zijn mobiele processoren. De Cortex A8-serie is erg snel en doet onder andere dienst in de Motorola Droid en Milestone. Concurrent Qualcomm heeft op dit moment de troeven in handen door het snelle Snapdragon-platform dat kloksnelheden tot 1GHz aankan. ARM lijkt hier wat tegenover te willen stellen. In een presentatie heeft het bedrijf aangekondigd dat het aan een nieuwe serie processoren werkt. Deze serie moet de opvolger worden van de Cortex A8-serie, en zal heel verrassend de Cortex A9-serie gaan heten. Opvallend aan deze nieuwe serie is dat ARM de serie als dual cores op de markt zal zetten. Tevens zullen de kloksnelheden opgevoerd worden tot een maximum van 2GHz, wat de A9-serie op papier razendsnel maakt. De verwachting is wel dat de kloksnelheden ietwat lager gezet worden wanneer de processoren in mobieltjes verwerkt worden.

Volgens ARM moet de nieuwe serie ergens volgend jaar op de markt komen. Ze zouden dan tegelijkertijd al op een aantal telefoons te vinden moeten zijn, wat erop wijst dat ARM samenwerkt met telefoonfabrikanten om volgend jaar een telefoon met een A9-processor op de markt te zetten. Tevens wordt er verwacht dat de serie ondersteuning zal hebben voor HD-video.

Bron: Fudzilla

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters