ARM werkt aan mobiele processoren met dual core

Het technologiebedrijf ARM heeft aangekondigd dat het aan een nieuwe serie mobiele processoren werkt. Deze Cortex A9-serie zal bestaan uit dualcoreprocessoren die maximaal op 2GHz draaien.

ARM logoARM is bekend van zijn mobiele processoren. De Cortex A8-serie is erg snel en doet onder andere dienst in de Motorola Droid en Milestone. Concurrent Qualcomm heeft op dit moment de troeven in handen door het snelle Snapdragon-platform dat kloksnelheden tot 1GHz aankan. ARM lijkt hier wat tegenover te willen stellen. In een presentatie heeft het bedrijf aangekondigd dat het aan een nieuwe serie processoren werkt. Deze serie moet de opvolger worden van de Cortex A8-serie, en zal heel verrassend de Cortex A9-serie gaan heten. Opvallend aan deze nieuwe serie is dat ARM de serie als dual cores op de markt zal zetten. Tevens zullen de kloksnelheden opgevoerd worden tot een maximum van 2GHz, wat de A9-serie op papier razendsnel maakt. De verwachting is wel dat de kloksnelheden ietwat lager gezet worden wanneer de processoren in mobieltjes verwerkt worden.

Volgens ARM moet de nieuwe serie ergens volgend jaar op de markt komen. Ze zouden dan tegelijkertijd al op een aantal telefoons te vinden moeten zijn, wat erop wijst dat ARM samenwerkt met telefoonfabrikanten om volgend jaar een telefoon met een A9-processor op de markt te zetten. Tevens wordt er verwacht dat de serie ondersteuning zal hebben voor HD-video.

Bron: Fudzilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters