ARM werkt aan mobiele processoren met dual core

Het technologiebedrijf ARM heeft aangekondigd dat het aan een nieuwe serie mobiele processoren werkt. Deze Cortex A9-serie zal bestaan uit dualcoreprocessoren die maximaal op 2GHz draaien.

ARM logoARM is bekend van zijn mobiele processoren. De Cortex A8-serie is erg snel en doet onder andere dienst in de Motorola Droid en Milestone. Concurrent Qualcomm heeft op dit moment de troeven in handen door het snelle Snapdragon-platform dat kloksnelheden tot 1GHz aankan. ARM lijkt hier wat tegenover te willen stellen. In een presentatie heeft het bedrijf aangekondigd dat het aan een nieuwe serie processoren werkt. Deze serie moet de opvolger worden van de Cortex A8-serie, en zal heel verrassend de Cortex A9-serie gaan heten. Opvallend aan deze nieuwe serie is dat ARM de serie als dual cores op de markt zal zetten. Tevens zullen de kloksnelheden opgevoerd worden tot een maximum van 2GHz, wat de A9-serie op papier razendsnel maakt. De verwachting is wel dat de kloksnelheden ietwat lager gezet worden wanneer de processoren in mobieltjes verwerkt worden.

Volgens ARM moet de nieuwe serie ergens volgend jaar op de markt komen. Ze zouden dan tegelijkertijd al op een aantal telefoons te vinden moeten zijn, wat erop wijst dat ARM samenwerkt met telefoonfabrikanten om volgend jaar een telefoon met een A9-processor op de markt te zetten. Tevens wordt er verwacht dat de serie ondersteuning zal hebben voor HD-video.

Bron: Fudzilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters