ARM werkt aan snellere processoren

ARM staat bekend om haar mobiele processoren. Tegenwoordig doet de Cortex A8-serie het goed, en is de A9 al een tijd terug aangekondigd. Met het tonen van de roadmap geeft ARM aan voort te borduren op deze serie.

ARM Eagle

ARM gaat in 2010 een nieuwe serie processoren uitbrengen. Dat laat het bedrijf zien in de roadmap die voor dit jaar uitgestippeld staat. Een serie met processoren die onder de noemer Eagle bekend gaat staan is bedoeld voor gebruik in smartphones en andere mobiele apparaten. De Eagle-processoren beschikken over dezelfde ARMV7-instructieset welke in de Cortex A8 en A9 serie gevonden wordt. De A8-serie is op dit moment zeer populair en wordt onder andere gebruikt in de Apple iPhone, Motorola Milestone en Palm Pre. De A9-serie is de opvolger van de A8 maar wordt op dit moment nog weinig gebruikt. Wel worden er apparaten met Nvidia Tegra2-processoren verwacht, welke weer gebaseerd zijn op de Cortex A9. De nieuwe serie processoren onder de naam Eagle zal ook in de A9-serie vallen, maar zullen veel betere prestaties hebben.

Volgens Anand Lal Shimpi van Anandtech kan de nieuwe A9-serie welke Nvidia gebruikt voor de Tegra-CPU’s wel 30% tot 100% sneller zijn dan zijn voorganger. Aangezien de A8-serie het op dit moment al vrij goed doet in verscheidene smartphones lijkt het erop dat ARM een interessante serie processoren in handen heeft wanneer het de Eagles in 2010 zal laten landen. Telefoons welke gebruikmaken van deze processoren worden echter pas op zijn vroegst in 2012 verwacht.

Tegra Power

 

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rod -

    ARM heeft bij deze duidelijkheid verschaft over hoe de toekomst van hun processoren eruit gaat zien. Dat het allemaal sneller wordt is logisch, maar de roadmap met de precieze plannen is toch wel degelijk nieuws 🙂

    1. Danijel -

      Zit wat in. Echter komt het momenteel wel in een stroomversnelling. Daar waar we nog relatief weinig telefoons met een 1GHz processor kunnen vinden zitten we aan het eind van het jaar al op het dubbele.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters