ARM werkt aan snellere processoren

ARM staat bekend om haar mobiele processoren. Tegenwoordig doet de Cortex A8-serie het goed, en is de A9 al een tijd terug aangekondigd. Met het tonen van de roadmap geeft ARM aan voort te borduren op deze serie.

ARM Eagle

ARM gaat in 2010 een nieuwe serie processoren uitbrengen. Dat laat het bedrijf zien in de roadmap die voor dit jaar uitgestippeld staat. Een serie met processoren die onder de noemer Eagle bekend gaat staan is bedoeld voor gebruik in smartphones en andere mobiele apparaten. De Eagle-processoren beschikken over dezelfde ARMV7-instructieset welke in de Cortex A8 en A9 serie gevonden wordt. De A8-serie is op dit moment zeer populair en wordt onder andere gebruikt in de Apple iPhone, Motorola Milestone en Palm Pre. De A9-serie is de opvolger van de A8 maar wordt op dit moment nog weinig gebruikt. Wel worden er apparaten met Nvidia Tegra2-processoren verwacht, welke weer gebaseerd zijn op de Cortex A9. De nieuwe serie processoren onder de naam Eagle zal ook in de A9-serie vallen, maar zullen veel betere prestaties hebben.

Volgens Anand Lal Shimpi van Anandtech kan de nieuwe A9-serie welke Nvidia gebruikt voor de Tegra-CPU’s wel 30% tot 100% sneller zijn dan zijn voorganger. Aangezien de A8-serie het op dit moment al vrij goed doet in verscheidene smartphones lijkt het erop dat ARM een interessante serie processoren in handen heeft wanneer het de Eagles in 2010 zal laten landen. Telefoons welke gebruikmaken van deze processoren worden echter pas op zijn vroegst in 2012 verwacht.

Tegra Power

 

Bron: Into Mobile

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters