Artsen gebruiken iPad steeds vaker als hulpmiddel

Bijna een kwart van de artsen in Amerika gebruikt standaard een iPad voor medische doeleinden. En dat aantal groeit. De tablet is enorm populair bij de medische stand.

iPad

De iPad wordt vaak gebruikt om aan patiƫnten uit te leggen wat er in hun lichaam gebeurt. De duidelijke graphics van de iPad nemen het over van de tekeningetjes die dokters hiervoor tijdens het spreekuur vaak gebruiken om iets te verklaren. De uitleg van de dokter wordt zo veel beter begrepen.

CNBC meldt dat dokters de iPad net zo belangrijk vinden als hun stethoscoop. Al 22 procent van de artsen heeft de iPad als medisch instrument omarmd. De medische industrie heeft dat snel ontdekt en is als een razende medische apps aan het ontwikkelen die door de artsen van verschillende disciplines kunnen worden gebruikt.

Ook het Elektronisch Patiƫnten Dossier kan via de iPad worden geraadpleegd, en in de VS jaagt de overheid dat aan met subsidies. De investering in de iPad wordt zo snel terugverdiend.

Van de beschikbare tablets is het niet verrassend dat de iPad zo populair is. Ze zijn overal te koop (zolang je geen iPad 2 wilt hebben) en ze hebben zich inmiddels bewezen.

Bron: TUAW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    "CNBC meldt dat dokters de iPad net zo belangrijk vinden als hun stethoscoop." 1 april…:X
    Meisjes van 14-16 vinden hun blackberry ook belangrijker dan hun leven.

    1. Dominick -

      Denk het niet. Het originele item is al een week oud en ziet eruit als een degelijke reportage van een degelijke bron. Of het moet wel een heel goed opgezette 1 april grap zijn die ook nog eens een week te vroeg is…

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters