Ook Asus is bezig met een Google Tango-telefoon

De eerste Google Tango-smartphone is inmiddels op de markt, genaamd de Phab 2 Pro van Lenovo. Jerry Shen, directeur van Asus, heeft gezegd dat het ook bezig is met zijn eerste Google Tango-telefoon. Deze nieuwe telefoon gaat de naam ZenFone AR krijgen.

ZenFone AR

lenovo phab 2 pro google tango
Lenovo Phab 2 Pro met Google Tango-camera’s

De Asus ZenFone AR wordt aangekondigd op het CES (Consumer Electronics Show) in 2017. Dit evenement vindt zich plaat op 5 tot 8 januari in Las Vegas. Informatie als speficicaties van het toestel heeft de directeur van Asus nog niet bekend gemaakt. Het enige wat door Jerry Shen bekend is gemaakt, is de naam en dat het een Google Tango-telefoon wordt.

Hoewel de Asus ZenFone 3 in mei 2016 is aangekondigd en in augsutus dit jaar op de markt ging, zal de ZenFone AR niet de officiële opvolger zijn van de ZenFone 3. Dit zal alsnog de ZenFone 4 zijn, die naar verluidt in het tweede kwartaal van 2017 wordt onthuld. Net als de ZenFone 3 krijgt de opvolger meerdere varianten. De Asus ZenFone 3 heeft bijvoorbeeld de reguliere ZenFone 3, maar ook een Deluxe en een Max versie. De reguluere ZenFone 3 is de krachtigste van de drie.

Google Tango

Google heeft er ongeveer twee jaar over gedaan om Project Tango te ontwikkelen tot een volwassen platform. Google Tango is een platform dat verschillende camera’s gebruikt om zo de omgeving te leren kennen, waarna het verschillende voorwerpen kan weergeven. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld architecten, om te kijken hoe een meubel staat in een bepaald huis. Ook kan het leuk zijn voor kinderen, omdat er door middel van dit platform ook poppetjes kunnen verschijnen in de virtuele wereld.

Beschikbaarheid

De ZenFone AR wordt onthuld op het CES 2017. Details als een prijs en de uiteindelijke verschijningsdatum is nog onbekend, net als de specificaties en het uiterlijk van het toestel. Ook is het nog niet bekend of dit toestel in de Nederlandse schappen komt.

Bron: Digitimes via Tweakers

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters