Asus Eee Pad MeMO krijgt 3D-scherm

Asus heeft een aantal dagen geleden op de Computex-beurs bekend gemaakt dat haar Eee Pad MeMO, die al op de CES aangekondigd werd, een 3D-scherm gaat krijgen. Voor de gelegenheid heeft Asus het apparaat ook maar even omgedoopt tot Eee Pad MeMO 3D.

Asus Eee Pad MeMO

Asus komt met quadcore 3D-tablet, kopten wij in maart. Op dat quadcore-gedeelte moeten we nog even wachten, maar Asus heeft wel details bekend gemaakt over een 3D-tablet, namelijk de Eee Pad MeMO die we al kenden. Het apparaat krijgt een 7″-scherm dat 3D kan weergeven zonder dat daar een brilletje voor nodig is. En daarmee is Asus de eerste: de 3D-tablet van LG werkt nog met een ouderwets rood-cyaan-brilletje. De tablet heeft opvallend genoeg geen 3D-camera, dus je kunt niet je eigen 3D-content opnemen.

Het apparaat heeft nog een unieke functie, die overigens al wel bekend was. Je kunt namelijk tekeningen of memo’s maken op de tablet met een stylus, waarbij het apparaat aanvoelt hoe hard je op het scherm drukt. En ook de meegeleverde headset waarmee je kunt bellen over de 3D-netwerken die ondersteund worden door de Eee Pad MeMO is redelijk speciaal.

Verder is de Eee Pad MeMO 3D een vrij standaard 7″-tablet. Het scherm heeft een resolutie van 1280×800 pixels, er is HDMI-uit aanwezig, het apparaat heeft een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een 1,3-megapixelcamera aan de voorkant en er zit 32GB aan intern geheugen in. De chipset heeft een CPU-kern die op 1,2GHz draait en er is een gig RAM-geheugen aanwezig in de Eee Pad MeMO 3D. Het besturingssysteem dat je onder de motorkap kunt vinden is Android Honeycomb.

Of de tablet ook in Nederland op de markt zal komen is niet bekend. De tablet wordt wel meegenomen in het Nederlandse persbericht dat Asus tijdens de Computex-beurs uitgaf, maar daar staat niets te lezen over beschikbaarheid van de tablet.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters