Asus Eee Pad Transformer blijkt groot succes

Erg veel succes hebben de diverse Android-tablets die op de markt zijn gekomen nog niet gehad als we de berichten mogen geloven. De Eee Pad Transformer, de eerste Honeycomb-tablet van Asus, heeft wel succes en lijkt dan ook de eerste succesvolle Android-tablet te zijn.

Asus Eee Pad Transformer

De Motorola Xoom is hevig in het nieuws geweest over of het toestel succes heeft of niet, met in ieder geval niet de unanieme conclusie dat de tablet succesvol is. En ook de Galaxy Tab van Samsung blijkt niet zoveel succes te hebben gehad als Samsung wil laten lijken. En andere noemenswaardige Android-tablets zijn nog niet echt op de markt gekomen. Het lijkt dan ook alsof de Android-tablets voorlopig niet erg succesvol zijn.

De Asus Eee Pad Transformer doorbreekt die lijn met een erg succesvolle lancering. Vandaag ging het apparaat in Amerika in de verkoop, en het schijnt dat hij in veel winkels al uitverkocht is. Eerder werd de Europese lancering al uitgesteld omdat Asus niet genoeg batches beschikbaar had om ook de Europese markt van tablets te voorzien.

De Eee Pad Transformer is een Honeycomb-tablet met een speciale dock waar je hem in kunt schuiven, waardoor het een soort netbook wordt. Het zou zomaar kunnen dat daar ook het succes van de tablet ligt: veel mensen willen ook de mogelijkheid hebben om gewoon één apparaat met een aardig fysiek toetsenbord te hebben. Bij apparaten als de Xoom en de Galaxy Tab moet je dan een extern toetsenbord aansluiten en dan zit je weer met twee losse delen. Overigens is de versie die nu in de verkoop is gegaan niet uitgerust met 3G-ondersteuning, een 3G-versie van de Transformer komt later.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters