Asus gaat AdBlock Plus standaard meeleveren

Smartphonefabrikant Asus gaat zijn toestellen standaard leveren met een adblocker-browser. Asus zal al zijn smartphones vanaf 2016 met deze software leveren.

Asus brengt smartphone met 4GB werkgeheugen uit asus zenfone 2

PC-browsers zijn al langer beschermd tegen advertenties. In Google Chrome en Mozilla Firefox is het al normaal dat je de advertenties vóór YouTube-filmpjes over kunt slaan en geen pop-ups krijgt. Dit is mogelijk door middel van extensies in de browsers. Dit is op mobiele apparaten nog niet mogelijk, vandaar dat Eyeo een eigen browser heeft ontwikkeld met een ingebouwde adblocker.

Asus en Eyeo bevestigden vrijdag dat er een samenwerking tussen de twee bedrijven komt. Vanaf 2016 zal Asus al zijn smartphones leveren met de browser van Eyeo. Alle Asus-toestellen zullen dus standaard geen advertenties op hun scherm krijgen. Gebruikers krijgen wel de optie om de adblocker uit te zetten.

De app is al langer beschikbaar in de Play Store van Android, maar is nog niet eerder standaard in een Android-schil gebruikt. Dit komt omdat er tegenstanders zijn van adblockers. Websites en gratis streamers leven van de advertenties die de consumenten zien. Toch zal er in de nabije toekomst niet veel veranderen in advertentieland. Asus is een relatief klein bedrijf in de smartphone-industrie en de impact zal niet groot zijn.

De vraag is of grotere fabrikanten Asus gaan volgen of dat ze bij hun eigen browser blijven.

Bron: Motherboard

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters