Asus gaat zich in 2014 richten op smartphones

Fabrikant Asus gaat zich meer toeleggen op het fabriceren van smartphones. De fabrikant wil minder afhankelijk worden van de pc-industrie en gaat sterk inzetten op smartphones en tablets in 2014.

ASUS Fonepad Note 6

Asus heeft haar financiële cijfers bekend gemaakt over haar derde kwartaal van 2013. De fabrikant zag haar omzet in een jaar tijd met 26 procent terug lopen als gevolg van een teruglopende pc-markt. Asus is nog steeds bijzonder groot in het fabriceren van pc’s en alle onderdelen die daarmee gemoeid zijn. De winst kwam dan ook uit op 51 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2013, al verwacht Asus wel dat deze iets zal toenemen in het laatste kwartaal van 2013. Voor begin 2014 is het bedrijf minder positief gestemd als gevolg van de pc-markt.

Asus is dan ook van plan om in 2014 vol in te gaan zetten op smartphones en tablets. In de markt voor tablets doet Asus het redelijk goed met een derde positie op de wereldwijde markt. Desondanks is het een kleine speler op de smartphone markt, dit terwijl het een zeer lucratieve markt is voor veel fabrikanten. Asus is dan ook van plan om met namen hierop flink in te zetten en langzaam maar zeker haar afhankelijkheid van de pc-markt af te bouwen.

De bedoeling is dat Asus eind 2014 5 miljoen smartphones heeft verkocht. Eind 2013 zal dat aantal waarschijnlijk uit gaan komen op 1 miljoen stuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters