'Asus kan maar 10.000 Eee Pad Transformers per maand produceren vanwege tekorten'

De Eee Pad Transformer van Asus is al eerder in opspraak geweest vanwege verkoopresultaten die net iets te rooskleurig afgeschilderd werden. Nu blijkt dat dat met een productieprobleem te maken heeft, waardoor Asus maar 10.000 stuks per maand kan maken.

Asus Eee Pad Transformer

Dat meldt het Duitse Netbooknews. Er zouden niet genoeg onderdelen beschikbaar zijn om de gewenste productiecapaciteit van de Eee Pad Transformer te behalen. Welk onderdeel het om gaat is niet precies bekend, maar men speculeert over de afwezigheid van bepaalde scherm-onderdelen. Dat zou komen doordat er teveel producenten op de tabletmarkt duiken.

Asus was eigenlijk van plan om maandelijks 300.000 tablets te produceren, maar dat is dus in ieder geval de eerste paar maanden niet mogelijk. Half juni hoop Asus de productie weer op pijl te hebben, als we de geruchten mogen geloven.

Eerder was het verhaal nog dat de tablet niet verkrijgbaar was vanwege hoger dan verwachte vraag naar het apparaat. Daardoor zou alle productie eerst op de Amerikaanse markt gericht worden, waar de tablet ook binnen een dag uitverkocht was. Later bleek dat niet door een te hoge vraag te komen, maar door uitblijvende leveringen. En nu is dus ook duidelijk waarom de tablet zo slecht geleverd is, en dat dat de komende maand in ieder geval niet gaat veranderen.

Overigens hebben wij niet zo heel veel met de kwestie te maken, omdat de Eee Pad Transformer toch de eerste maanden niet in Nederland beschikbaar zou zijn. Of en wanneer dat wel gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk.

Bron: CrunchGear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Jammer… deze EEE pad slaat mooi een brug tussen de iPad/Android tablets en netbooks. Ik ben benieuwd wat de meerwaarde van een toetsenbord in de praktijk is, maar bij dit ding heb je in ieder geval de mogelijkheid om zonder rond te lopen.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters