Asus komt met Eee Pad MeMO Android-tablet

Asus heeft op de CES een nieuwe tablet aangekondigd met de naam Eee Pad MeMO. Deze Honeycomb-tablet heeft zijn aparte naam te danken een een unieke feature: een capacitief touchscreen die kan waarnemen hoe hard je drukt.

Asus Eee Pad MeMO

Asus heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe tablet laten zien, die een aantal interessante features met zich meebrengt. Ten eerste heeft de Honeycomb-tablet een 1,2GHz dualcore Snapdragon-processor, namelijk de MSM8260 van Qualcomm. Verder is er aan de voorkant een 1,2-megapixelcamera en aan de achterkant een 5-megapixelcamera. Daarnaast kan de tablet ook bellen, via een bluetooth-headset weliswaar. Natuurlijk vindt je verder Wi-Fi-connectiviteit op het toestel en kan het toestel alles wat je van een Android-apparaat mag verwachten. Met een schermdoorsnede van 7″ en een resolutie van 1024×600 pixels valt het apparaat onder de kleinere tablets.

De echt unieke feature van deze tablet is echter de stylus en de mogelijkheid om te tekenen, waarbij het toestel registreert hoe hard je drukt. Of die registratie in de stylus of op het scherm zelf plaatsvind, is vooralsnog niet duidelijk. De feature wordt begeleidt door een notitieblok-applicatie en een teken-applicatie, genaamd Media Note en Painter.

Asus Eee Pad MeMO

 

Asus Eee Pad MeMO headset

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters