Asus komt met Eee-tablet van 12 inch, loopt op Windows 7

Asus brengt een Eee-tablet met een schermomvang van 12 inch mee naar de CES begin januari. Het apparaat loopt ‘gewoon’ op Windows 7 en biedt de volledige functionaliteit van het desktopbesturingssysteem.

eeepad

Er zit dan ook een Core i5 processor in. Waarschijnlijk wordt de tablet van alle desktopgemakken voorzien, op een toetsenbord na dan: hdmi-uitgang, usb-ingangen, vinger- en penbediening voor het scherm en een draadloos toetsenbord moet er in een wip op aangesloten kunnen worden.

Met al die power in de dunne Eee-pad is het onwaarschijnlijk dat de accu erg lang mee gaat. Blogsite i4U denkt dat na hooguit vijf uur het licht uitgaat. In een reclamefilmpje schept Asus ook niet echt op over de accuduur.

Deze tablet wordt feitelijk een vervanger voor een laptop. Het biedt vrijwel de volledige functionaliteit van een draagbare computer, met dit verschil dat het minder ruimte in beslag neemt zonder aan kracht in te leveren.

Het is de vraag of Asus deze tablet als enige meeneemt naar de CES. Acer heeft ook een Windows 7-tablet aangekondigd, maar daar hoorden ook wat kleinere Android-broertjes bij. Misschien komt Asus daar ook mee op de beurs, die begin januari in Las Vegas plaatsvindt.

Bron: i4u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters