Asus komt volgend jaar ook met augmentend reality-bril

Asus brengt volgend jaar zijn augmented reality-bril op de markt. De Taiwanese fabrikant gaat deze volgend jaar op de markt brengen. Eerder liet Asus al een ontwerp zien, maar nu laat het bedrijf dus weten dat de bril volgend jaar op de markt komt.

asus ar bril

Het is nog onbekend wanneer precies en wat hij gaat kosten. Ook de naam van de bril is nog onbekend. Wel zeker, is dat de Asus-bril een concurrent wordt van de Microsoft HoloLens. Het combineert virtual reality met de directe omgeving. Dit betekent dat schermen overbodig worden. Werkelijk alles kan in de huiskamer geprojecteerd worden, zolang je de bril maar op hebt.

Er zijn al meerdere bedrijven met een virtual reality-bril op de markt. Denk bijvoorbeeld aan Facebook met zijn Oculus Rift. Ook Google heeft met zijn Google Glass een stap in de digitale-brillenwereld gezet. Virtual reality-brillen worden vooral gebruikt om mee te gamen en om films te kijken. Het geeft de gebruiker het gevoel dat hij of zij zich in een andere wereld bevindt. Met de brillen van Microsoft en Asus wordt daar een nieuwe dimensie aan toegevoegd. De brillen projecteren niet op een scherm, maar op een glasplaat waar de gebruiker doorheen kijkt. Hierdoor kun je alles projecteren in je directe omgeving.

“Ik denk dat augmented reality erg belangrijk gaat worden voor mensen”, vertelt Jonney Shih, de topman van Asus. Microsoft brengt begin volgend jaar zijn HoloLens uit als een ontwikkelaarseditie. De prijs hiervan wordt 3000 dollar. Hoeveel de bril van Asus gaat kosten is nog niet bekend, maar in oktober was het Taiwanese bedrijf nog in gesprek met Microsoft. Dit ging over het maken van een goedkopere versie van de HoloLens, aldus Shih.

Asus is vooral bekend om zijn computers en smartphones. Door een augmented reality-bril te maken, stapt het bedrijf in een nieuwe branche.

Bron: CNET

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters