Asus kondigt een nieuwe Padfone aan, de Padfone Infinity

BARCELONA – Asus heeft tijdens het Mobile World Congress 2013 een nieuwe Padfone bekend gemaakt, namelijk de Padfone Infinity. De telefoon heeft een aluminium bouw, 5″ 1080p-scherm en natuurlijk de bekende Padfone station.

Padfone infinity

De Padfone Infinity is een upgrade over de recente Padfone 2, met een aantal geüpdatete specs. Zowel de telefoon zelf als het bijbehorende tabletdock hebben een schermresolutie van 1080×1920 pixels. Verder heeft het apparaat een 13-megapixelcamera met 1080p-videofunctie. De audio van de telefoon is ook geupdatet met nieuwe DSP-software die gaat onder de naam SonicMaster. De speaker van het toestel is aan de zijkant aangebracht zodat hij ook als hij op de tafel ligt nog goed geluid geeft.

Het design is uitgerust met gekromde zijkanten waardoor hij prettiger in de hand moet liggen. De hele achterkant is van geanodiseerd aluminium, waarbij het Padfone-logo als NFC-antenne dient.

De chip die de Padfone Infinity aandrijft is een nieuwe Qualcomm Snadragon 600-chip, net als we in de HTC One vinden. Dat is nogal een ding volgens Asus, het bedrijf haalde zelfs de baas van Qualcomm op het podium om wat meer over de samenwerking te vertellen. Verder heeft de telefoon 2GB aan RAM-geheugen en 64 gigabyte intern geheugen.

Verder heeft de Padfone Infinity een aantal bekende softwareuitbreidingen die nieuw zijn voor Asus. Zo is er een notitie-applicatie waarmee je bijvoorbeeld op een printscreen kunt krabbelen of kunt typen door middel van handschriftherkenning. Ook is er Asus Echo, een soort Siri-concurrent van Asus waarmee je bijvoorbeeld je camera kunt bedienen of telefoongesprekken kunt aannemen. Ook is er een stukje software waarmee je dingen kunt vertalen.

De batterijduur van het toestel moet volgens Asus erg goed zijn. Het toestel heeft een 3G-standbytijd van 410 uur en een beltijd van 19 uur. Als je de telefoon in zijn Padfone station klikt wordt die batterijtijd verdriedubbeld volgens Asus. In de tablet zit een batterij met een capaciteit van 5000mAh.

De Asus PadFone Infinity gaat een adviesprijs van €999 krijgen inclusief de tabletdock. Het apparaat zal in april verkrijgbaar zijn, maar wanneer hij in Nederland beschikbaar zal zijn is niet bekend.

Padfone Infinity 
Padfone infinity 
OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters