Asus kondigt een nieuwe Padfone aan, de Padfone Infinity

BARCELONA – Asus heeft tijdens het Mobile World Congress 2013 een nieuwe Padfone bekend gemaakt, namelijk de Padfone Infinity. De telefoon heeft een aluminium bouw, 5″ 1080p-scherm en natuurlijk de bekende Padfone station.

Padfone infinity

De Padfone Infinity is een upgrade over de recente Padfone 2, met een aantal geüpdatete specs. Zowel de telefoon zelf als het bijbehorende tabletdock hebben een schermresolutie van 1080×1920 pixels. Verder heeft het apparaat een 13-megapixelcamera met 1080p-videofunctie. De audio van de telefoon is ook geupdatet met nieuwe DSP-software die gaat onder de naam SonicMaster. De speaker van het toestel is aan de zijkant aangebracht zodat hij ook als hij op de tafel ligt nog goed geluid geeft.

Het design is uitgerust met gekromde zijkanten waardoor hij prettiger in de hand moet liggen. De hele achterkant is van geanodiseerd aluminium, waarbij het Padfone-logo als NFC-antenne dient.

De chip die de Padfone Infinity aandrijft is een nieuwe Qualcomm Snadragon 600-chip, net als we in de HTC One vinden. Dat is nogal een ding volgens Asus, het bedrijf haalde zelfs de baas van Qualcomm op het podium om wat meer over de samenwerking te vertellen. Verder heeft de telefoon 2GB aan RAM-geheugen en 64 gigabyte intern geheugen.

Verder heeft de Padfone Infinity een aantal bekende softwareuitbreidingen die nieuw zijn voor Asus. Zo is er een notitie-applicatie waarmee je bijvoorbeeld op een printscreen kunt krabbelen of kunt typen door middel van handschriftherkenning. Ook is er Asus Echo, een soort Siri-concurrent van Asus waarmee je bijvoorbeeld je camera kunt bedienen of telefoongesprekken kunt aannemen. Ook is er een stukje software waarmee je dingen kunt vertalen.

De batterijduur van het toestel moet volgens Asus erg goed zijn. Het toestel heeft een 3G-standbytijd van 410 uur en een beltijd van 19 uur. Als je de telefoon in zijn Padfone station klikt wordt die batterijtijd verdriedubbeld volgens Asus. In de tablet zit een batterij met een capaciteit van 5000mAh.

De Asus PadFone Infinity gaat een adviesprijs van €999 krijgen inclusief de tabletdock. Het apparaat zal in april verkrijgbaar zijn, maar wanneer hij in Nederland beschikbaar zal zijn is niet bekend.

Padfone Infinity 
Padfone infinity 
Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters