Asus maakt de Eee Pad Transformer Prime bekend met quadcore-processor

Fabrikant Asus heeft de opvolger van zijn populaire Transformer-tablet bekend gemaakt. De Transformer Prime.

De Transformer-tablet van Asus was een van de meest verkochte Android-tablets van het afgelopen jaar. Inmiddels heeft de fabrikant de opvolger bekendgemaakt die door het leven zal gaan als de Transformer Prime. De Transformer Prime is de eerste tablet die over Nvidia’s Tegra 3-processor mag gaan beschikken. Deze quadcore-processor heeft niet alleen vier kernen, maar ook een vijfde kern om de tablet vooruit te krijgen als hij in idle-stand staat. Onduidelijk is nog op hoeveel GHz de quadcore draait, maar vermoedelijk zal dat 1.5GHz zijn.

De tablet is door Asus voorzien van 1GB ddr2-geheugen en zal 32GB of 64GB geheugen aan boord hebben. De tablet beschikt ook over een mini-HDMI uitgang, Wifi en 3G. Hij zal in een 10.1-inch variant uitgebracht worden met een resolutie van 1280×800 pixels. Aan de voorkant is een 1.2-megapixelcamera te vinden en aan de achterkant een 8-megapixelcamera. De tablet weegt slechts 586 gram en kan optioneel uitgebreid worden met een toetsenbord zodat hij net op een normale laptop lijkt. De tablet is ook nog eens opvallend dun; 8.3mm.

De Prime zal eerst voorzien zijn van Android 3.2, maar moet nog dit jaar een update gaan krijgen naar Android 4.0. De tablet zal pas begin 2012 in Nederland beschikbaar zijn en zal naar verluidt 499 euro gaan kosten voor de 32GB versie en 599 euro voor de 64GB variant.

Asus Eee Pad Transformer Prime

 

Asus Eee Pad Transformer Prime

 

Asus Eee Pad Transformer Prime

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Martijn -

    Danijel> Zo ver ik begrepen heb, zit er geen 3G in. Was het maar zo…

    3G schijnt in een latere versie te moeten komen. Verder wordt dit natuurlijk een pareltje :Y

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via