Asus maakt laptop die op Meego en Windows 7 draait

Asus loopt niet weg voor opmerkelijke cross-overs. Nadat eerder vandaag de Padfone werd gepresenteerd, is het nu de beurt aan een laptop waar twee besturingssystemen op staan: MeeGo, dat eigenlijk is ontwikkeld voor smartphones en tablets, en Windows 7.

Asus Meego Netbook

De naam van het apparaat: Eee PC X101. Het is een netbookje dat een kilo weegt, een 10-inch scherm heeft en op Intel’s 1.5 Ghz Oak Trail processor loopt. Er zit ook nog een gMA 600 grafische kaart in. Het mini-laptopje verschijnt in de kleuren wit, rood en goud en gaat rond de tweehonderd euro kosten.

Waarom hier MeeGo op is gezet, een besturingssysteem dat toch ooit voor smartphones en tablets is bedacht, wordt niet erg helder. Er zijn weliswaar al wat netbookjes op de markt die zowel op Windows als op Android draaien, maar die zijn vanwege de tamelijk beperkte gebruiksmogelijkheden van Android Froyo op een laptop niet erg populair. MeeGo hebben we tot dusver alleen nog gezien op een paar tablets en het OS leek nog niet erg af. Op een smartphone heeft het door Nokia en Intel ontwikkelde besturingssysteem zich nog nooit laten zien. De roemruchte Nokia N9 is er tot dusver nooit gekomen, en het is nog altijd wachten op de door Nokia beloofde MeeGo-telefoon die nog dit jaar zou verschijnen.

Of MeeGo met Asus een nieuwe toekomst als laptop-OS tegemoet gaat, is natuurlijk nog niet te zeggen, maar aangezien Intel als enige ontwikkelaar van dit OS is overgebleven is het niet onmogelijk dat de chipfabrikant een product wil hebben dat op Intel-chips draait. En netbooks doen dat, in tegenstelling tot smartphones en de meeste tablets.

Het Duitse Netbooknews, dat met de primeur kwam, vindt de nieuwe netbook een bijzonder sexy apparaat en meldt dat het dingetje zo dun is ‘dat je er augurken mee kunt snijden’.

Asus Meego Netbook

 

Bron: Netbooknews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters