'Asus maakt volgende Google-tablet, voor 199 dollar'

Sterke geruchten doen de ronde dat Asus de volgende Google (Nexus?) tablet gaat leveren, en wel voor 199 dollar.

Asus memo tablet

Android and Me claimt van twee verschillende mensen op het Mobile World Congress vernomen te hebben dat Asus de eerste Nexus-tablet zal uitbrengen. Het wordt een volledig toegeruste tablet met een Tegra 3 quadcoreprocessor voor nog geen tweehonderd dollar. Daarmee zou de 7-inch tablet de concurrentie willen aangaan met de iPad van Apple, die tot dusver een bijzonder grote voorsprong heeft op de tabletmarkt.

De tablet van Google, voorlopig getooid met de bijnaam Nexus-tablet, zou al in het eerste halfjaar van 2012 moeten verschijnen. De keuze voor Asus als OEM-partner voor de tablet is tamelijk opmerkelijk: Motorola maakte de eerste Google-tablet, en HTC en Samsung maakten de Google-telefoons. Maar Google heeft eerder verklaard zich niet tot één fabrikant te willen beperken bij de keuze voor de Nexus-hardware. De tablet van Asus die op het MWC heeft aangekondigd, heeft blijkbaar de interesse gewekt van de softwaregigant: de Asus MeMo 370T zou zo goedkoop zijn doordat er is beknibbeld op het opslaggeheugen. Via clouddienst Google Drive zouden klanten hun opslaggeheugen kunnen uitbreiden.

Opvallend aan het gerucht is ook dat de Asus-tablet met Ice Cream Sandwich 4.0 zou worden verscheept, uiteraard zonder eigen schil van Asus over de software heen, en dat lijkt enigszins vreemd: Google staat erom bekend dat dergelijke apparaten alleen worden uitgebracht met een volledig nieuwe versie van Android erop. In dit geval zou dat dus Jelly Bean moeten zijn, versie 5.0 van het mobiele besturingssysteem.

Het prijskaartje van de tablet mag eveneens een verrassing heten. Google lijkt sterk onder de prijs van de iPad te willen duiken. Een voorbeeld van een succesvolle goedkope Androidtablet bestaat al: de Amazon Kindle. De boekengigant heeft vijf miljoen tablets verkocht in het laatste kwartaal van 2011, voor 199 dollar. Amazon kon die prijs drukken omdat klanten die de tablet kopen, er meestal ook een reeks boeken of een hoop muziek of films bij aanschaffen. Wellicht komt er ook nog een 10-inch variant die 299 dollar kost.

Een goedkope Google-tablet zou de softwaregigant helpen om meer Androidtablets de wereld in te schieten. Androidchef Andy Rubin heeft onlangs tegenover The Verge verklaard dat Google nu echt de ‘tabletrace’ wil winnen. ”2012 Wordt het jaar waarin we extra ons best doen en zorgen dat we gaan winnen op dit gebied. We gaan mensen beter duidelijk maken wat voor ecosysteem ze kiezen.”

Wanneer de Nexus-tablet uitkomt is uiteraard onduidelijk, maar Android and Me gokt op 27 juni, als Google de jaarlijkse Google IO conferentie belegt.

Bron: Android and me

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters