Asus overweegt nog altijd overname van HTC

Fabrikant Asus loopt nog altijd met de gedachte rond om het noodlijdende HTC over te nemen. Ondertussen probeert Asus er wel nonchalant onder te blijven.

'Asus werkt aan Windows-smartwatch' asus1

Want ja, het schreeuwen van de daken dat je een andere fabrikant wilt overnemen is natuurlijk niet de beste strategie om de overnameprijs naar beneden te brengen. Asus zegt formeel dat het een overname van HTC nog altijd niet uitsluit.

Dit meldt persbureau Reuters. “Onze topman, Johnny Sikh, heeft het er intern over gehad”, vertelt de Chief Financial Officer, David Chang aan het persbureau. “Toch is de kans dat het daadwerkelijk tot een overname komt klein. Asus heeft als bedrijf altijd geloofd in groei vanuit het bedrijf zelf.”

Het is wel een gunstig moment om HTC over te nemen. Deze week werd bekend dat het aandeel HTC sinds de lancering in maart van de One M9, het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, is gehalveerd. In 2005 was het de laatste keer dat het aandeel van HTC zo laag stond.

Dit betekent dat Asus waarschijnlijk niet de absolute hoofdprijs voor het bedrijf hoeft te betalen. Het is nog onbekend of er al gesprekken gaande zijn of dat die dus überhaupt zullen plaatsvinden. Een mogelijk overnamebedrag wordt daarnaast ook nog niet genoemd.

HTC is al een tijd aan het kwakkelen. De verkoop van de One M9 valt behoorlijk tegen en de fabrikant heeft zelfs zijn excuses voor de smartphone aangeboden aan zijn aandeelhouders. Daarnaast komt het Taiwanese HTC aan het einde van dit jaar met een nieuwe smartphone in het hoge segment. Dit is niet de HTC One M10, die volgend jaar aankomt, maar een ander type smartphone. Ondertussen zijn er van de One M9 al een aantal varianten op de markt gebracht, zoals de One ME en de One M9+.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters