Asus: ''Productie Eee Transformer volop op stoom''

De Eee Pad Transformer, een tablet van Asus, is veelbesproken. De productie zou vertraagd zijn door tekort aan onderdelen, er zou mistig worden gedaan over het aantal geproduceerde tablets. Netbooknews heeft maar eens aan Asus zelf gevraagd hoe het zit, en daar meldt men dat er momenteel 100.000 Transformers per maand de deur uit gaan. Geen tienduizend, zoals een Duitse site eerder meldde.

Asus Eee Pad Transformer

Dat aantal zou in juni verder gaan stijgen naar 200.000 tablets. Asus meldt dat er geen enkel probleem bestaat met de toevoer van onderdelen van de tablet, die Transformer heet vanwege een optioneel dock met een toetsenbord erbij.

Halverwege juni moet de fabriek waar de Asus Eee Pad Transformers uit rollen, volop draaien, meldt een woordvoerder van Asus aan Netbooknews. En het zou geen probleem zijn om de productie op te schroeven als de vraag daar aanleiding toe geeft.

Dat laatste lijkt goed nieuws voor consumenten op de markten waar de tablet al is uitgebracht (Europa nog niet), want de Asus-tablets vlogen daar wel heel rap uit de schappen. Amazon was binnen de kortste keren uitverkocht en dat gold ook voor andere (web)winkels in Amerika.

De tien inch tablet met docking station is domweg zo populair dat Asus eventjes de vraag niet kan bijbenen, maar daar wordt dus snel aan gewerkt, aldus de woordvoerder. Een tekort aan onderdelen of andere productiemoeilijkheden worden categorisch ontkend. De tablet zou over een paar maanden in 300.000-voud uit de fabriek moeten rollen.

Netbooknews heeft deze informatie overigens niet van een of andere pr-man van Asus, maar van het hoofdkantoor van het bedrijf in Taiwan zelf.

Bron: Netbooknews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters