Asus: ''Productie Eee Transformer volop op stoom''

De Eee Pad Transformer, een tablet van Asus, is veelbesproken. De productie zou vertraagd zijn door tekort aan onderdelen, er zou mistig worden gedaan over het aantal geproduceerde tablets. Netbooknews heeft maar eens aan Asus zelf gevraagd hoe het zit, en daar meldt men dat er momenteel 100.000 Transformers per maand de deur uit gaan. Geen tienduizend, zoals een Duitse site eerder meldde.

Asus Eee Pad Transformer

Dat aantal zou in juni verder gaan stijgen naar 200.000 tablets. Asus meldt dat er geen enkel probleem bestaat met de toevoer van onderdelen van de tablet, die Transformer heet vanwege een optioneel dock met een toetsenbord erbij.

Halverwege juni moet de fabriek waar de Asus Eee Pad Transformers uit rollen, volop draaien, meldt een woordvoerder van Asus aan Netbooknews. En het zou geen probleem zijn om de productie op te schroeven als de vraag daar aanleiding toe geeft.

Dat laatste lijkt goed nieuws voor consumenten op de markten waar de tablet al is uitgebracht (Europa nog niet), want de Asus-tablets vlogen daar wel heel rap uit de schappen. Amazon was binnen de kortste keren uitverkocht en dat gold ook voor andere (web)winkels in Amerika.

De tien inch tablet met docking station is domweg zo populair dat Asus eventjes de vraag niet kan bijbenen, maar daar wordt dus snel aan gewerkt, aldus de woordvoerder. Een tekort aan onderdelen of andere productiemoeilijkheden worden categorisch ontkend. De tablet zou over een paar maanden in 300.000-voud uit de fabriek moeten rollen.

Netbooknews heeft deze informatie overigens niet van een of andere pr-man van Asus, maar van het hoofdkantoor van het bedrijf in Taiwan zelf.

Bron: Netbooknews

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters