Asus stopt met het fabriceren van Windows RT-tablets

Asus heeft bevestigd dat het gestopt is met de productie van Windows RT-tablets. De fabrikant laat weten dat de comptabiliteit met Intel-apps van Windows 8 de grootste bottleneck van het OS is.

De CEO van Asus heeft tegenover The New York Times aangegeven dat de fabrikant fabrikant voorlopig gaat stoppen met het produceren en ontwikkelen van Windows 8 RT-tablets. De tablets, op basis van ARM-chips, zijn lang niet zo populair als de Intel-tablets met Windows 8 als gevolg van het aantal applicaties dat beschikbaar is op de RT-tablets.

Als reden voor de productiestop geeft de Asus-topman aan dat het aantal apps simpelweg te weinig is op RT-tablets en dat de backwards comptabiliteit vanuit Windows 7 simpelweg niet aanwezig is. “Dat Windows 8 RT niet zo succesvol is is overigens niet alleen onze mening, maar die van de gehele industrie”, aldus Asus CEO Jerry Shen tegenover The WSJ. Eerder gaf Acer ook al meer Android-tablets te gaan produceren dan Windows-tablets. Het lijkt er dan ook op dat Microsoft een harde kluif krijgt om haar partners te overtuigen van haar nieuwe OS voor tablets.

Asus Vivo Tab RT IFA 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

    Mega zonde voor de ontwikkeling van RT. Als nog een grote fabrikant afhaakt, zoals bijv Samsung. Dan is Windows 8 RT geen lang leven beschoren. En Microsoft's positie op de tablet-markt overigens ook niet.

  2. Timboektoe -

    Ik moet zeggen dat ik de x86 versie geweldig vond. Je kan er alles mee zoals op een desktop. Nu wachten op de zuiniger en minder warme processor van intel.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters