Asus onthult de Asus VR: een Google Daydream headset?

Asus heeft vandaag naast de nieuwe Zenfone 3 modellen en Transformer tablets ook stilletjes de Asus VR onthuld.

Asus VR

Asus heeft vandaag een flink aantal nieuwe smartphones en tablets aangekondigd. Zo is de nieuwe Zenfone 3 familie onthuld, een verzameling relatief goedkope high-end toestellen met interessante specificaties. Zo is de Zenfone 3 bijvoorbeeld de eerste volledig metalen smartphone zonder antennelijnen aan de achterkant. Naast verschillende smartphones kondigde het Taiwanese bedrijf ook een nieuwe generatie Transformer tablets aan, die veel weghebben van Microsoft’s Surface tablets.

Google Daydream

Echter vond een van de meest interessante aankondigingen niet op het podium plaats. Achter de schermen gaf Asus namelijk de aanwezige pers een eerste voorproefje op de aankomende Asus VR headset, die op dit moment nog in ontwikkeling is. Google kondigde tijdens zijn I/O conferentie Google Daydream aan, een virtual reality platform en standaard voor ontwikkelaars. Naast een speciale interface voor smartphones brengt Daydream ook een aantal standaarden met zich mee waaraan nieuwe smartphones moeten voldoen om een goede virtual reality ervaring te bieden. Daarvoor heb je natuurlijk wel een headset nodig, maar ook daarvoor heeft Google standaarden bedacht. Het bedrijf verwacht zelf dat virtual reality op smartphones binnen enkele jaren een miljardenmarkt zal worden.

Asus VR

Daydream VR

Nu is het een kwestie van wachten op smartphones die aan de standaarden van Daydream voldoen, en natuurlijk de eerste headsets. De kans is groot dat Asus VR een van de eerste Google Daydream headsets zal zijn. Al langer doen geruchten de ronde dat Asus werkt aan een Daydream-ready telefoon en een eigen bijbehorende headset. De timing van deze subtiele onthulling lijkt dan ook die geruchten te bevestigen. Asus gaf eerder al aan dat het meer toekomst ziet in augmented reality dan virtual reality, dus de kans dat het bedrijf een geheel eigen platform ontwikkelt zoals de Gear VR van Samsung is klein. Naast de bovenstaande foto weten we op dit moment nog niks over de nieuwe headset, maar daar zal binnenkort ongetwijfeld verandering in komen.

De virtual reality headset van Asus is nog niet klaar en is dan ook nog niet gedemonstreerd, maar op basis van de bovenstaande foto lijkt de Asus VR er nu al beter uit te zien dan de meeste smartphone vr headsets. Dat komt mede door de premium lederen band waarmee je de Asus VR kunt dragen. Naar verwachting zullen we de komende maanden meer horen over deze mysterieuze headset en de Daydream-ready smartphone van het Taiwanese bedrijf.

Bron: Android Authority

 

 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters