'Asus werkt aan Windows-smartwatch'

Asus lijkt te werken aan een Windows-smartwatch. Dat kan afgeleid worden uit een patentaanvraag voor de VivoWatch die de pc-producent heeft ingediend.

'Asus werkt aan Windows-smartwatch' asus1

Asus maakt natuurlijk ook smartphones. De naam Vivo slaat op Windows. VivoWatch moet blijkbaar dus een Windows-smartwatch worden. Asus heeft overigens nog niets naar buiten gebracht over het apparaat waar het patent bij hoort.

De patentaanvraag meldt simpelweg dat het draait om een ‘draagbaar elektronisch apparaat dat gebruikt wordt om data uit te wisselen met een elektronische personal organiszer of een mobiel apparaat dat data kan ontvangen en weergeven van mobiele apparaten, inclusief sms, e-mail, agenda-afspraken en alarmeringen.’

Voorts krijgt de nieuwe wearable een aantal fitness-functies en kun je er uiteraard de tijd op aflezen. Een hartslagmeter, slaapmeter en gps zijn in het apparaat verwerkt om sport- en slaapprestaties bij te houden.

Wellicht wordt deze VivoWatch aangehaakt op Microsoft Health, het gezondheidsplatform van de softwaregigant waar ontwikkelaars apps voor kunnen maken. Aan de datum van indiening van dit patent te oordelen, presenteert Asus het nieuwe apparaat begin maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Bron: gdgtarena

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters