'Asus werkt aan Windows-smartwatch'

Asus lijkt te werken aan een Windows-smartwatch. Dat kan afgeleid worden uit een patentaanvraag voor de VivoWatch die de pc-producent heeft ingediend.

'Asus werkt aan Windows-smartwatch' asus1

Asus maakt natuurlijk ook smartphones. De naam Vivo slaat op Windows. VivoWatch moet blijkbaar dus een Windows-smartwatch worden. Asus heeft overigens nog niets naar buiten gebracht over het apparaat waar het patent bij hoort.

De patentaanvraag meldt simpelweg dat het draait om een ‘draagbaar elektronisch apparaat dat gebruikt wordt om data uit te wisselen met een elektronische personal organiszer of een mobiel apparaat dat data kan ontvangen en weergeven van mobiele apparaten, inclusief sms, e-mail, agenda-afspraken en alarmeringen.’

Voorts krijgt de nieuwe wearable een aantal fitness-functies en kun je er uiteraard de tijd op aflezen. Een hartslagmeter, slaapmeter en gps zijn in het apparaat verwerkt om sport- en slaapprestaties bij te houden.

Wellicht wordt deze VivoWatch aangehaakt op Microsoft Health, het gezondheidsplatform van de softwaregigant waar ontwikkelaars apps voor kunnen maken. Aan de datum van indiening van dit patent te oordelen, presenteert Asus het nieuwe apparaat begin maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Bron: gdgtarena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via